Úszás: Turós Máté Kenderesi Tamás új edzője

Vágólapra másolva!
2021.09.27. 14:00
null
Kenderesi Tamás Turós Mátéval folytatja a munkát (Fotó: Kovács Anikó)
Három nappal ezelőtt még csak annyit jelentett be Kenderesi Tamás, hogy új edzővel folytatja, hétfőn az is kiderült, hogy az olimpiai bronzérmes Turós Máté irányításával készül a jövőben.

 

Néhány napja még nagyon titokzatos volt, hiszen a klubja nem hozta nyilvánosságra az új edzője nevét – hétfőn viszont felszállt a fehér füst: Turós Máté lesz az új edzője. Miért őt választotta?
– Azt tudtuk, hogy eddigi edzőm, Tari Imre nyugdíjba vonul, Máté pedig itt dolgozik a klubomban, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt-ben, és nagyon jóban volt és van Imrével, aki sok mindenre megtanította őt, így aztán több-kevésbé ismeri az edzéstervemet is. Nagyon motivált, korban is közelebb áll hozzám, mint a korábbi edzőm, hiszen harmincéves. Azt hiszem, a jövőben inkább a partneri viszony jellemzi majd ezt a kapcsolatot.

Azért Tari Imrének is sokat köszönhet.
– Ez vitathatatlan! Nagyon hálás vagyok neki mindenért, azért különösen, hogy a legnehezebb pillanatokban is ott állt mellettem.

Mit vár a váltástól?
– Mindenképpen új lendületet. Mátéval ismerjük már egymást korábbról, sokszor beszélgettünk és viccelődtünk egymással – nagyon tetszik, hogy nyitott az újításokra, a változtatásra. Ami pedig a kettőnk kapcsolatát illeti: Máté azt kérte, mondjak el neki bátran mindent, hiszen egyfelől így érteni fogja, ha netán nem megy olyan jól munka, másfelől képes változtatni az edzésterven is. Nem érzem, hogy félnem kellene a váltástól, kétségek és kételyek egyáltalán nincsenek bennem, sőt: nyugodt vagyok. Hétfőn már elkezdtem a teljes értékű munkát, össze kell szednem magam – Párizsra újra egyben leszek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik