MTI 2020.09.18 11:33 Frissítve: 2020.09.18 13:46

Úszás: Muszáj úgy gondolkozni, hogy jövőre olimpia lesz – Sós

A szövetségi kapitány szerint az úszóknak muszáj azzal a tudattal készülniük, hogy jövőre meg tudják rendezni az idén nyárról a koronavírus-járvány miatt elhalasztott tokiói olimpiát.

Sós Csaba szerint az úszóknak muszáj azzal a tudattal készülniük, hogy jövőre meg tudják rendezni az olimpiát (Fotó: Tumbász Hédi)

 

„Bizakodó vagyok, de nem is lehetek más, hiszek továbbra is abban, hogy megtartják az olimpiát – fogalmazott Sós Csaba pénteken az M4 Sport Sporthíradó című műsorában. – Annál nincs rosszabb, mint ha mi arra számítunk, hogy nem lesz olimpia, és lesz. Ennél sokkal jobb, ha arra számítunk, hogy lesz, és mégsem lesz, akkor legalább felkészülten várjuk. Hinni kell benne, ez a dolgunk.”

A szövetségi kapitány kifejtette, az éves felkészülés – mint rendszerint – szeptemberben elindult, mindenki edzésben van és „kőkeményen készül”. A követőző időszakban a decemberi országos bajnokság rendezése tűnik biztosnak, valamint a tíz csapat részvételével induló Nemzetközi Úszóliga (ISL). A buborékban, nézők nélkül sorra kerülő sorozatban kilenc magyar úszó lesz érdekelt. Sós Csaba kiemelte: az üres lelátók Magyarországon még más helyszíneknél is hátrányosabb helyzetet jelentenek, a nézők plusza hiányozni fog a versenyzőknek.

„A semminél azonban mindenképpen jobb, hiszen valamiféle versenyhelyzet” – tette hozzá.

A szövetségi kapitány megemlítette, különböző hírek keringenek arról, mikor lesz meg a vakcina, s mint mondta, szerinte ennek megléte véget vet majd a jelenlegi, bizonytalan helyzetnek, addig viszont ezzel kell számolni. Hozzáfűzte: noha az úszók nem szeretik a kiszámíthatatlan, bizonytalan szituációt, de tudomásul kell venni, hogy most ez van.

„Muszáj úgy gondolkozni, hogy jövőre a megfelelő időben olimpia lesz” – szögezte le Sós Csaba.

Népszerű cikkek

2020.10.25 20:44:14

Úszás MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nagy József nem sorolható a klasszikus szakemberek közé, rendre kis cédulákkal érkezik az uszodába, rajta az aznapi munka vázlata. Az ő mutatványa, hogy két lábbal áll a földön. Újratöltve.

2020.10.17 22:31:09

Úszás KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY. A sikerek felelősséggel is járnak.

2020.10.17 17:16:45

Úszás LIPICZKY ÁGNES

„Ritkán vagyok beteg, lehet, hogy azért is érintett ennyire rosszul.”

2020.10.14 00:10:47

Úszás KOVÁCS ERIKA, LIPICZKY ÁGNES

Magyarország úszásban és cselgáncsban is rangos versenynek ad otthont.

2020.10.13 21:42:46

Úszás MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Már nem beszélhetünk különleges helyzetről.