H. D. 2020.11.20 09:45 Frissítve: 2020.11.20 10:40

Úszás: Milák Kristóf miatt én is jobb lettem – Caeleb Dressel

A világ jelenlegi legjobb férfi úszója az amerikai Caeleb Dressel, aki a 2017-es budapesti világbajnokságon hét aranyérmet szerzett, a tavalyi vb-n pedig 100 pillangón világrekordot döntött Dél-Koreában. Előbbi teljesítményre egyedül Michael Phelps volt képes előtte, utóbbival pedig éppen a nagy előd trónját foglalta el. A 24 éves sprinter hat hete Budapesten versenyez a Nemzetközi Úszóligában (ISL), amelynek természetesen ő a legjobbja. A Magyar Nemzetnek a margitszigeti szállodai szobájából adott járványbiztos, exkluzív videóinterjút, amelyben magyar riválisairól is beszélt.

A világklasszis amerikai úszó sosem akart Michael Phelps lenni (Fotó: Árvai Károly)

 

– A múlt héten ötven pillangón kikapott Szabó Szebasztiántól, aki Tokió­ban 100-on is a riválisa lehet. Mit gondol róla?
– A verseny előtt mondtam neki, hogy sok szerencsét. Miután legyőzött, gondoltam, megviccelem, és odaszóltam, hogy azért nem kellett volna zavarba hoznia ilyen úszással a tévé kamerái előtt. Jót nevettünk rajta. Ez volt az első, hogy beszélgettünk, nagyon jó fej és tisztelettudó volt. Nem szeretek második lenni, de mindig könnyebb olyan sráctól kikapni, akivel nevetni is tudok a verseny után.

– Lehet esélye Caeleb Dressel ellen az olimpián?
– Okkal van nyolc sáv a döntőben, mindenkinek megvan az esélye, hogy elsőként érje el a falat. Most az én hátamon van a célkereszt, de korábban én is sok célkeresztet festettem mások hátára, szóval az a szép az úszásban, hogy sosem lehetsz biztos a győzelemben. Én sem vagyok az.

– Van egy másik magyar úszó, akit jól ismer. Milák Kristóf a 2017-es világbajnokságon második lett ön mögött száz pillangón. Ő inkább hosszabb távon indul, de számít-e újabb összecsapásra ellene?
– Őrületesen pillangózott a tavalyi vébén, élmény volt nézni a világrekordját kétszáz méteren. Ha valaki megdönti ­Phelps csúcsát, az biztosan jól csinál valamit a medencében. Élveztem a versenyt vele, mert jobbá tett, és bízom benne, hogy én is őt. Szívesen mennék újra ellene, mert akkor tudom kihozni magamból a legtöbbet, amikor a legjobbakkal úszom. Milák és Szabó is ebbe a kategóriába tartozik.

A TELJES INTERJÚT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

2021.05.14 11:14:18

Úszás B. D. K.

„Mondd el, mi a kedvenc színed anélkül, hogy elmondanád mi a kedvenc színed!”

2021.05.10 00:00:57

Úszás KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY. Klasszisok sokasága él ebben a közegben.

2021.04.27 13:13:19

Úszás KOVÁCS ERIKA

Az olasz úszónő vízfekvése, technikája pazar, és akkor még nem beszéltünk a gyorsaságáról.

2021.04.25 23:33:52

Úszás MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Akinek megadatott, hogy akkoriban élte a mindennapjait a Szigeten, mindmáig meséli a történeteket, a vízi élmények mellett a dühöngőben kimerülésig tartó futballcsatákról, a tribünök alatti fejelésekről, a lyukfociról, ami sportuszodai specialitás.

2021.04.07 22:49:13

Úszás CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A teljesítmény tiszteletében és bűvöletében élő embernek fogalma sem lehet, milyen zárórát hirdetni egy karrier végén. Pontosabban megtalálni a pillanatot, hogy az minden szempontból jól legyen időzítve. Hiányérzet nélküli, ugyanakkor hiányérzetet keltve.