K. E. 2020.10.14 17:22 Frissítve: 2020.10.14 17:46

Úszás: Milák Kristóf is átesett a koronavírus-fertőzésen

Bár sokan erről beszéltek, az érintett nem erősítette meg, így akkor nem látott napvilágot az, ami szerdán már igen: Milák Kristóf is elkapta a koronavírust – a világbajnok úszó leghamarabb jövő hét csütörtökön kezdheti el újra az edzéseket.

 

Milák Kristófot is meggyötörte a vírus (Fotó: Török Attila)

A világ- és Európa-bajnok Milák Kristóf sem úszta meg: a BHSE úszója is elkapta a koronavírust, ráadásul őt meg is gyötörte a betegség, hiszen lázas volt, fájt a feje, és jelentkezett a fáradékonyság érzete is, mi több, ez utóbbi továbbra is jelen van a sportoló életében, noha a tesztje már negatív lett – hogy mikor folytathatja a munkát, arról edzőjét, Selmeci Attilát kérdeztük.

„Lassan négy hete kénytelen kihagyni az edzéseket Kristóf, ez nem kevés idő, és még legalább egy hétig nem is állhat vissza a munkába, hiszen hétfőn következhetnek a kardiológiai és egyéb vizsgálatok, amelyeknek leghamarabb szerdán lehet meg az eredménye – mondta el a tréner. – Ha mindent rendben találnak, Kristóf csatlakozik a csoportomhoz, én ugyanis hétfőtől Biczó Bencével és Márton Richárddal Balatonfűzfőn készülök. Hogy Kristóf csatlakozhat-e az ISL-sorozathoz, a jövő zenéje: az Iron vezetőedzője, Nagy József is érdeklődött már nálam ez ügyben, de egyfelől nem tudok Kristóf fejével gondolkozni, másfelől nem tudjuk, mennyire gyengítette le a vírus.”

Selmeci az InfoRádiónak nyilatkozva hozzátette, tanítványa „fizikailag látványosan le van gyengülve, egészen biztos, hogy izmot is vesztett, jelentős mennyiséget”.

Milák az ISL-sorozatban az Iron-csapat tagja, csakúgy, mint a magyarok közül Hosszú Katinka, Verrasztó Dávid és Lobanovszkij Maxim.

2020.11.22 22:40:53

Úszás KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY. A nemzeti színekben szerzett dicsőség felülír mindent.

2020.10.25 20:44:14

Úszás MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nagy József nem sorolható a klasszikus szakemberek közé, rendre kis cédulákkal érkezik az uszodába, rajta az aznapi munka vázlata. Az ő mutatványa, hogy két lábbal áll a földön. Újratöltve.

2020.10.17 22:31:09

Úszás KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY. A sikerek felelősséggel is járnak.

2020.10.17 17:16:45

Úszás LIPICZKY ÁGNES

„Ritkán vagyok beteg, lehet, hogy azért is érintett ennyire rosszul.”

2020.10.14 00:10:47

Úszás KOVÁCS ERIKA, LIPICZKY ÁGNES

Magyarország úszásban és cselgáncsban is rangos versenynek ad otthont.