K. T. I. 2020.03.31 12:49 Frissítve: 2020.03.31 18:35

Úszás: Kapás Boglárka is elkapta a koronavírust

Kapás Boglárka hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy a felkészülés folytatásához kötelezően előírt két tesztje közül a második pozitív lett, vagyis ő is megfertőződött a koronavírussal. A világ- és Európa-bajnok sportoló hozzátette, jelenleg tünetmentes, de ez is csak azt bizonyítja, hogy muszáj mindenkinek elővigyázatosnak lennie: tünetek nélkül is megfertőzhet bárki bárkit.

Kapás Boglárka is megfertőződött a koronavírussal (Fotó: Derencsényi István, archív)

A Magyar Úszószövetség az elmúlt napokban öt uszodában tette lehetővé a válogatott sportolók számára, hogy folytassák a versenyszerű felkészülést. Ennek feltétele viszont az volt, hogy minden úszó legalább két negatív koronavírustesztet produkáljon, emellett pedig vállalja, hogy az uszodán kívül sehová sem mozdul ki otthonról. Kapás második tesztje lett pozitív. 

 
Kapás Boglárka: Elsírtam magam... − INTERJÚ

„Egyelőre jól érzem magam, semmilyen tünetet sem érzek. Épp ezért is szerettem volna felhívni a figyelmet arra, hogy ha úgy is érzitek, nincs semmi bajotok, akkor is nagyon vigyázzatok. Tényleg, ha tehetitek, maradjatok folyamatosan otthon, mert így is lehettek fertőzők, hogy nincs semmi bajotok, és nem gondolnátok, hogy betegek vagytok” − mondta a videóban Kapás Boglárka. 

Az UTE olimpiai bronzérmes úszója a következő két hétben karanténban lesz, bár mint mondta, ez a jelenlegi napi rutinján nem változtat jelentősen. A felkészülésbe ugyanakkor így, ki tudja meddig, nem csatlakozhat be.

Később további esetekre derült fény, erről itt olvashatnak!

2021.06.18 10:40:34

Úszás SZABÓ GÁBOR

A 140 éve született legenda labdarúgásban, gyorskorcsolyában és vízilabdában sporttörténeti elsőségekből vette ki a részét.

2021.05.29 08:08:16

Úszás KOVÁCS ERIKA

„Mi, magyarok akkor érezzük igazán elemünkben magunkat, ha váratlan és példátlan kihívásokban kell helytállnunk.”

2021.05.28 07:12:02

Úszás KOVÁCS ERIKA

Rio háromszoros bajnoka elégedett az Eb-n úszott időkkel, de még versenyezne az év fő megméretése előtt.