Úszás: Gyárfás Tamást a LEN tiszteletbeli tagjának választották

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2020.11.08. 21:43
null
Gyárfás a LEN tiszteletbeli tagja lett (Fotó: Kurucz Árpád)
Az Európai Úszószövetség online tisztújító kongresszusán a súlyos bűnügybe keveredett Gyárfás Tamást másodmagával a LEN tiszteletbeli tagjának választották.

Mint beszámoltunk róla, a szervezet egyik alelnökének Szabó Tünde sportért felelős államtitkárt választották meg. Szabó most a LEN elnökségében gyakorlatilag Gyárfás Tamást váltja, aki 2004-től meghatározó szerepet töltött be a szervezet vezérkarában, az öt alelnök egyikeként, a büro tagjaként, legutóbb a LEN gazdasági vezetőjeként. Csaknem két évtizedes nemzetközi sportvezetői karrierje során 2013-tól a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) alelnöke és kommunikációért felelős vezetője is lett, 2017-től végrehajtó bizottsági tagja, jövőre e megbízatása is lejár.

Gyárfást a magyar rendőrség 2018. április 17-én előállította és kihallgatta, majd őrizetbe vette a húsz évvel korábbi Fenyő-gyilkossággal kapcsolatban. 2019. július 30-án a Fővárosi Főügyészség előre kitervelten elkövetett emberölésre való felbujtásért vádat emelt ellene, szabadlábon védekezik. Mindettől függetlenül a LEN most tiszteletbeli tagjának választotta, a korábbi német alelnök, Christa Thiellel egyetemben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik