KOVÁCS ERIKA
KOVÁCS ERIKA
2020.12.10 13:24 Frissítve: 2020.12.10 15:05

Úszás: Cseh László hazautazott a kaposvári ob-ról

Cseh László nélkül folytatódik tovább az országos bajnokság: a kétszeres világbajnok hazautazott Kaposvárról.

Cseh László elutazott Kaposvárról (Fotó: Derencsényi István)

Cseh László néhány nappal ezelőtt adott interjút a Nemzeti Sportnak, akkor elárulta azt is, mit figyel majd Kaposváron, mi lesz fontos az országos bajnokságon.

„Az lenne a lényeg, hogy meglássam, megy-e az úszás, hogy haladok, hogy bírom az egyes távokat – mondta akkor Plagányi Zsolt tanítványa, majd a kérdésre, miért is csinálja még, van-e még kedve ehhez az egészhez, így válaszolt: – Ha kedvetlenség lenne bennem, nem csinálnám. Szeretek úszni – továbbra is. Akadnak  nehézségeim nekem is, de ki mutassa meg, hogy nem szabad egyből odadobni mindent, sohasem szabad feladni, ha nem én?”

Mindezek után Cseh László biztosan nehezen vette tudomásul, hogy sem 200 pillangón, sem 200 vegyesen nem ért oda a legjobbak közé, ahogyan 50 pillangón sem, illetve ez a megállapítás valójában nem is valós, hiszen Cseh egyik döntőben sem indult el, visszalépett azoktól.

A 200 pillangó szerdai fináléja után aznap délután még ott volt a másik két szám előfutamaiban, aztán jött a filmszakadás.

Minden tekintetben.

S bár akadtak, akik úgy vélték, Cseh még feláll a rajtkőre 100 pillangón, ez nem történik meg, legalábbis az idei kaposvári országos bajnokságon biztosan nem.

„Igen, Laci elment. Meglehetősen le van lombozódva, sok minden összejött most neki, és nem csak az úszásra gondolok – válaszolt a Nemzeti Sport megkeresésére Plagányi Zsolt. – Lacinak ez az ötödik olimpiai ciklusa, a szervezete is arra »emlékszik«, hogy most pihenőidő van. Hiába győzködjük mi a testét a munkával, ha az leengedett. Pedig egyébként az edzéseken nagyon tisztességesen dolgozott. Természetesen szólt, hogy hazamegy. És nem, nem volt ellenvetésem, ugyan miért lett volna most? Majd később leülünk, és megbeszéljük, hogyan tovább.”

Cseh Lászlót kerestük, de nem értük utol.

2021.04.07 22:49:13

Úszás CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A teljesítmény tiszteletében és bűvöletében élő embernek fogalma sem lehet, milyen zárórát hirdetni egy karrier végén. Pontosabban megtalálni a pillanatot, hogy az minden szempontból jól legyen időzítve. Hiányérzet nélküli, ugyanakkor hiányérzetet keltve.

2021.04.06 23:25:52

Úszás N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Milyen lesz így az olimpia, ki vállalja, ki nem a megméretést, mennyire lesznek reálisak az esélyek, az eredmények, nem tudható, ám a sport fogságában élő ember tervezgető hajlandósága kiirthatatlan. Különösen a mérhető sportágakkal számolgat a lélek szívesen.

2021.03.26 22:14:05

Úszás BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A csütörtöki végkifejlet inkább a lengyelektől, azaz az erősebb féltől függött, San Marinóban minden kizárólag a mieinken múlik. Ezért azon ritka mérkőzések egyike következik, amelynek értékelésében tökéletesen egyet is érthetünk majd Béla bácsival.

2021.03.26 22:14:05

Úszás N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A Széchy-történet a maga sajátos terében „üdvtörténet” volt ugyanis, a szó Németh László-i értelmében akár. E „tervben” a tökélyt célzó szakmai felkészültség és a morális feladattudat, a személyes ambíció és a közösség szolgálatának szintén morális igénye szétszálalhatatlanul összenőtt.

2021.03.06 23:04:54

Úszás BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Ennek az ügynek számomra sokkal nagyobb az elvi jelentősége, mint a gyakorlati. Előbbi ugyanis messze túlmutat a medencék világán, és azt a kérdést veti fel, sőt talán válaszolja is meg: mi legyen a sorsa annak, aki a közvélekedés szerint vét a saját sportága ellen?