K. E. 2021.01.22 14:09 Frissítve: 2021.01.22 14:45

Úszás: Cseh László a jövő héten folytathatja a felkészülést

Vakbélműtéte után megkapta az engedélyt: Cseh László hétfőn újra az uszodában kezdi a napot.

A vakbélműtéten átesett Cseh László a jövő héten már medencében edz (Fotó: Tumbász Hédi)

Alaposan megijesztette az úszás szerelmeseit a hír, miszerint vakbélműtéten esett át Cseh László (BVSC-Zugló), miután óriás gyomorfájdalmak után kórházba került a múlt hét legelején.

„Olvastam én is a híreket, azért olyan nagy fájdalmaim nem voltak, mint azokban megjelent – árulta el a kétszeres világbajnok. – Múlt vasárnap fájdalmat éreztem, én akkor gyomorrontásra panaszkodtam, de mivel nem múlt el, a háziorvosom azt tanácsolta, hétfőn menjek kórházba. És onnan már nem is jöttem ki. De a vakbélgyulladás már csak ilyen, általában hirtelen jelentkezik.”

A műtét után néhány nappal Cseh elhagyhatta a kórházat, azóta az otthonában lábadozott. Aztán csütörtökön újra jelentkezett az orvosoknál, de akkor már jó hírekkel a zsebében, és persze varratok nélkül távozhatott.

„Végig itthon pihentem, csütörtökön kiszedték a varratokat is a kórházban, és zöld lámpát kaptam: jövő héttől folytathatom a felkészülést – mondta el Plagányi Zsolt tanítványa. – A terhelhetőséggel nem lesz gond, mindössze annyit kértek az orvosok, hogy nagyon figyeljek arra egy ideig, hogy a seb ne ázzon ki. Figyelni fogok. A klubtársaim jelenleg Hódmezővásárhelyen edzőtáboroznak, a következő hetek programjáról csak annyit tudok elmondani, hogy vizes és szárazföldi edzésekkel készülünk.”

Mégpedig a márciusi országos bajnokságra, amely a tokiói olimpia (ha lesz…) szempontjából vízválasztó lesz, hiszen a verseny végén Sós Csaba szövetségi kapitány kijelöli az utazó csapat magját, abból kikerülni már nem lehet – Cseh László 100 és 200 pillangón, valamint 200 vegyesen rendelkezik A-szinttel. Ám emlékszünk rá: a decemberi kaposvári országos bajnokságról idő előtt távozott…

„Mindenképpen úgy tervezem, hogy ott leszek a márciusi magyar bajnokságon, versenyezni akarok, ez nem is kérdés – nyilatkozta Cseh. – Lehet, hogy nem leszek csúcsformában, bár lehet, hogy másként kell ezt megközelítenem: igenis csúcsformában fogok versenyezni az ob-n.”

2021.03.06 23:04:54

Úszás BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Ennek az ügynek számomra sokkal nagyobb az elvi jelentősége, mint a gyakorlati. Előbbi ugyanis messze túlmutat a medencék világán, és azt a kérdést veti fel, sőt talán válaszolja is meg: mi legyen a sorsa annak, aki a közvélekedés szerint vét a saját sportága ellen?

2021.02.07 23:41:58

Úszás N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Hiába, az ezüst még a legnagyobbaknál sem számít, ha arany is kerül a láthatárra? Pedig ott, akkor Vermes Albán a maga tehetsége és lehetőségei csúcsára ért – ideje jobb lett, mint a hiányzó amerikai­aké, sikere teljesnek tekinthető.

2021.01.07 22:07:47

Úszás KOVÁCS ERIKA

Az úszóelnök óvatosabb az olimpiát illetően, de a válogatottak a járvàny ellenére megkapnak minden támogatást.

2021.01.07 20:13:08

Úszás MALONYAI PÉTER 

NS-VÉLEMÉNY. A legjobb szakembereket és valamennyi érdekelt intézményt csatasorba tudta állítani.

2020.12.24 08:28:32

Úszás KOVÁCS ERIKA

Viszonozni akarják azt a törődést és figyelmet, amelyet ők kaptak a kórházban 32 évvel ezelőtt.