Universiade: az oroszoknál a Duna Aréna is követendő példa

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2021.05.27. 12:58
null
A Duna Aréna is mintájául szolgál a Jekatyerinburgban épülő létesítménynek (Fotó: Földi Imre)
A budapesti Duna Aréna mintájára építik meg az oroszok a 2023-ban Jekatyerinburgban esedékes nyári Universiade vízi palotáját, ahol a vizes sportok versenyeit rendezik meg – írja az MTI.

 

Az egyetemista és főiskolás sportolók bő két év múlva sorra kerülő világvetélkedőjének egyik központi létesítményét kivitelező Szinara-Development cég főigazgatója az Universiade sportolói falujának építkezési munkálatai közben nyilatkozott újságíróknak, s úgy fogalmazott, hogy a baki mellett a budapesti uszodai megoldások szolgáltak a legfőbb mintául a jekatyerinburgi vizessportközpont megálmodásakor. Tyimur Ufimcev hozzátette, hogy a világ egyik legnagyobb és legmodernebb komplexumát hozzák létre – csaknem 60 ezer négyzetméteres területen.

Elmondása szerint a sportpalota – amelyben egyebek mellett három professzionális és egy kisebb medence kap helyet, a lelátóin pedig több mint ötezren szurkolhatnak – a megfelelő ütemben készül, az alapozáson már túl vannak, az épületváz java része áll, eddig hat és fél ezer tonna fémszerkezetet építettek be.

Az Universiadét 18 sportág versenyeivel 2023. augusztus 8. és 19. között rendezik meg Jekatyerinburgban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik