Úszás: Felháborító és primitív – Hosszú reagált Wladár szavaira

Vágólapra másolva!
2023.10.23. 19:26
null
Hosszú Insta-sztorija – KATTINTSON A NAGYOBB MÉRETÉRT
A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka Instagram-sztoriban reagált Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke vasárnapi kijelentésére, miszerint a motivációját kereső Milák Kristóf tartozik annyival az országnak, hogy elvégzi azt a munkát, amivel Párizsban megvédheti olimpiai bajnoki címét.

Wladár vasárnap úgy fogalmazott, elszomorítja, hogy Milák nyolc hónappal a párizsi olimpia előtt még nem találja a motivációt, és még az útkeresés fázisában van.

„Ő tartozik Magyarországnak annyival,és tisztelje meg önmagát azzal, hogy elvégzi a munkát, hiszen olyan talentum van benne, ami nagyon kevés sportolónak adatott csak meg életében.” Nos, Hosszú szerint ez felháborító, és primitív kijelentés.

„Úgy gondolom, Kristóf nem tartozik Magyarországnak, a sportvezetés pedig hálás lehet az eddig elért eredményeiért! Felháborító és primitív a kijelentés, hogy olimpiai bajnok, világcsúcstartó, még tartozna az országnak...” – írta közösségi oldalán Hosszú Katinka.

A 2021-es tokiói olimpián 200 méter pillangón aranyérmes Milák június közepén jelentette be, hogy nem indul a júliusi fukuokai világbajnokságon. Akkor azt mondta, fizikailag és mentálisan sincs olyan állapotban, hogy ott legyen a világ legjobbjai között. Az edzéseket szeptember elején kezdte újra. Két héttel ezelőtt még úgy volt, a Duna Arénában hétvégén megrendezett vk-viadalon tér vissza, aztán később úgy döntött, nem ugrik medencébe.

A héten edzője, Virth Balázs elárulta, tanítványa nagyjából fél éve nem végzett az élsporthoz szükséges munkát és a „24. órában van”, ha komolyan gondolja az olimpiai felkészülést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik