Úszás: Fürjes Balázs távozik a WA vezetőségéből

Vágólapra másolva!
2023.02.15. 11:15
null
Fürjes Balázs 2015 óta dolgozott a magyar úszó- és vizilabdasportért (Fotó: Török Attila)
A Facebookon megjelent bejegyzése szerint a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, Fürjes Balázs jelezte a Magyar Úszószövetség és a Magyar Vízilabda-szövetség elnökének, Wladár Sándornak, illetve Madaras Norbertnek, hogy egyéb elfoglaltságai miatt a továbbiakban nem tudja vállalni a vizes sportágak nemzetközi szövetségének (WA) vezetőségében a folytatást.

Fürjes Balázs szerda délelőtt arról írt Facebook-bejegyzésében, hogy új magyar képviselő delegálását javasolja maga helyett a World Aquatics – leánykori nevén FINA – vezetőségébe, mert mandátuma lejártával úgy érzi, a továbbiakban egyéb teendői miatt nem tudja vállalni a folytatást.

A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára hangsúlyozta, jelenleg alapfeladata a kormányzati munka, s a FINA megbízatásának elnyerése óta több egyéb feladatot is kapott, így mandátuma lejártával rangsorolnia kell a feladatok között.

Miután további munkái is rengeteg utazással járnak, s ezek miatt nem tudott volna jelen lenni az idei vizes világbajnokságon Fukuokában, hogy ott képviselje a magyar érdekeket, jó lelkiismerettel a feladatot nem tudta volna vállalni, ezért átadja másnak a helyét.

Fürjes Balázs (jobbra) Wladár Sándor mellett (Fotó: Nemzeti Sport)
Fürjes Balázs (jobbra) Wladár Sándor mellett (Fotó: Nemzeti Sport)

„Ott volt a nagy dobás, a 2022-es vb megrendezése mindössze 100 nap alatt – egy újabb világrekord. Megtiszteltetés volt villámgyorsan letárgyalni a rendezést a FINA-val, irányítani a szervezést, fölkérni egy igazán kompetens és sokszínű szervezési bizottságot, amelyben együtt dolgozhattam Vári Attila, Wladár Sándor, Kovács Ági, Gyurta Dániel és Kemény Dénes olimpiai bajnokokkal, Csisztu Zsuzsával, a nemzetközi sportújságírók alelnökével, Váradi József Wizzair vezérigazgatóval és Oszkó Péter egykori pénzügyminiszterrel, aki többször is átláthatónak és reális költségvetésűnek minősítette a világbajnokság szervezését. Lelkesítő volt a sok fiatal és idősebb önkéntessel egy csapatban munkálkodni a közös sikerért, szurkolni Hosszú Katinkának, Milák Kristófnak, az új generáció nagy tehetségeinek, Kós Hubertnek és Molnár Dórának, a nyílt vízi váltónknak és a női vízilabda csapatnak a döntőkben és persze minden más rajthoz álló magyar sportolónak” – írta posztjában a leköszönő WA-tag.

Fürjes nyolc éve dolgozott a magyar úszó- és vízilabda sport érdekében a nemzetközi szövetségekkel karöltve, ez idő alatt többek között felépült a Duna Aréna, felújították a Császár-Komjádi és a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodákat, két világverseny pályázati munkáját is vezette, Wladár Sándorral együtt társelnöke volt a 2021-es úszó Eb-nek és irányította a 100 nap alatt tető alá hozott tavalyi, budapesti FINA-vb szervezési feladatait.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik