Kis Gergő: Jöhet az újabb lépcsőfok

Vágólapra másolva!
2010.08.03. 14:26
null
Kis Gergő nagy dobásra készül a Margitszigeten (fotó: Mirkó István – archív)
A vizes Európa-bajnokság úszóversenyei hat nap múlva, augusztus 9-én kezdődnek a Margitszigeten, és a hétnapos küzdelemsorozat érmeket, aranyakat, szép sikereket ígér a magyar sportkedvelőknek. Egyik dobogósunk Kis Gergő lehet, aki három számban is messzire juthat Budapesten.

 

Két arca van – na nem a vízben, hiszen ott mindig ugyanazt mutatja: „harapósan” áll fel a rajtkőre, gyorsan úszik, és hát a hajrája… Az valami elképesztő, a vetélytársak nem is igen tudnak vele mit kezdeni.

Kis Gergő a medencén kívül kétarcú. Pontosabban van egy versenyek előtti és egy versenyek utáni Kis Gergő.

„Nem nagyon szeretek én arról nyilatkozgatni, hogy mit várok magamtól az adott versenyen – árulja el Farkas András tanítványa. – A nyugodt felkészülés az én terepem, aztán a végén úgyis kiderül, mire jutottam. Na, akkor már szívesen beszélgetek!”

Gyanítható, a margitszigeti Európa-bajnokság után is megnyílik majd az újságírók és a szurkolók előtt az ajkai fiú, hiszen igencsak jó ajánlólevéllel érkezik a hétfőn kezdődő kontinensviadalra. Nyolcszáz méter gyorson ő az Eb-címvédő, négyszáz méter vegyesen pedig a július eleji országos bajnokságon legyőzte Cseh Lászlót. S ott van a 400 méter gyors is, amelyen a 2007-es, debreceni rövid pályás Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett.

SZAVAZÁS

Hány aranyérmet szerzünk a budapesti úszó Európa-bajnokságon?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Ne emeljünk ki egyetlen számot sem, menjünk szépen sorban végig rajtuk majd a hét nap alatt. Négyszáz gyorssal kezdek az első napon, aztán pénteken következik a nyolcszáz gyors, majd a záró napon a négyszáz vegyes. Utóbbi különösen nehéz lesz, hiszen Cseh Lacin kívül indul Verrasztó Dávid is, no meg Gyurta Gergő – én őt sem írnám le, sőt! Rengeteget dolgozott ő is, azon a vasárnap délelőttön bármi előfordulhat, hiszen a négy magyarból csak kettő juthat be az esti döntőbe” – mondja Kis Gergő.


A TELJES CIKKET A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN OLVASHATJA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik