Tokió 2020: összejött a nagy kínai–japán „pingpongháború” első felvonása

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2021.07.25. 15:04
null
A fináléban az asztalitenisz két nagyhatalmának párosai csapnak össze (Fotó: AFP)
Vegyes párosban a papírformának megfelelően a hétfői fináléban az asztalitenisz két nagyhatalmának párosai csapnak össze a sportág első tokiói aranyáért.

 

Az olimpiákon és a világbajnokságokon jellemzően a kínaiak viszik el a legértékesebb helyeket, ám a japánok, amióta megkapták a mostani olimpia rendezési jogát, bevallottan arra készülnek, hogy változtassanak ezen a tendencián. Erre először holnap lesz lehetőségük, miután a vegyes páros elődöntőjében, a második helyen kiemelt Mizutani Jun, Ito Mima kettős amolyan ráhangolásként öt játszmában legyőzte a tajvani Lin Jün-csü, Cseng I-csing duót.

A másik ágon az első helyen rangsorolt kínai Hszü Hszin, Liu Si-ven egységnek a vártnál könnyebb ellenfél jutott, ugyanis a francia Emmanuel Lebesson, Yuan Jinan páros óriási meglepetésre kiejtette a hongkongi Vong Csü-ting, Tu Hoj-kem kettőst. Pedig utóbbi még szombaton, a Szudi Ádám, Pergel Szandra kooperációval szemben rendkívül meggyőző játékkal jutott tovább, ám a jelek szerint a franciák megtalálták a játékuk ellenszerét, s 4:3-ra nyertek úgy, hogy a mindent eldöntő szettben 13:11 lett a javukra. A két zseniális kínaival szemben azonban már esély sem volt a meglepetésre, Hszü Hszin és Liu Si-ven gond nélkül kvalifikálta magát a fináléba – jöhet tehát az első kínai–japán aranycsata.

TOKIÓ 2020
ASZTALITENISZ
VEGYES PÁROS, ELŐDÖNTŐ

Hszü Hszin, Liu Si-ven (kínai)–Lebesson, Yuan (francia) 4:0 (5, 6, 11, 7)
Mizutani, Ito (japán)–Lin Jün-csü, Cseng I-csing (tajvani) 4:1 (9, –6, 9, 6, 6)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik