Vívás: nem sikerült a kvótaszerzés a párbajtőröző Kun Annának

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.04.24. 13:52
null
Kun Anna sajnos nem szerzett kvótát Madridban (Fotó: Magyar Vívó Szövetség/Facebook)
Nem sikerült olimpiai kvótát szereznie a párbajtőröző Kun Annának a vívók európai olimpiai pótkvalifikációs versenyén, Madridban.

 

Ezen a viadalon – melyet szombaton és vasárnap rendeznek – már csak olyan országok egy-egy vívója indulhatott, illetve indulhat szakáganként, melyek abban az adott fegyvernemben még egyetlen kvótát sem szereztek. Tokiói részvétel a győzelemért jár.

Női párbajtőrben 23 vívó indult, közülük az egyéniben kétszeres vb-bronzérmes ukrán Olena Krivicka és az Eb-n korábban második és harmadik helyezett német Alexandra Ndolo kiemeltként nem lépett pástra az első szakaszban, melyben 21 párbajtőröző három hetes csoportban küzdött. Kun Anna legyőzte a szerb Jana Grijakot, a belga Amber De Pestelt, a görög Fani Varverit és a portugál Catarina Madeirát, de kikapott az izraeli Jana Botvinniktől és a finn Anna Salminentől. A 16 között a svájci Noemi Moeschlint 15:8-ra megverte, a negyeddöntőben viszont már nem találta a ritmust Ndolóval szemben. Az OMS-Tata 25 éves vívója az elején jól tartotta magát, az első három perc óvatos akciókereséssel telt el, 3:3 után a német négy másodperccel a szünet előtt adta a negyedik tust. Az egyperces pihenőt követően viszont Ndolo jól indított lerohanásokkal ért el találatokat, majd fokozatosan növelte a különbséget, végül 15:9-re nyert.

Kun Anna hatodik lett, ezzel eldőlt, hogy női párbajtőrben nem lesz magyar induló a tokiói játékokon.

Még szombaton rendezik a férfi tőrözők hasonló viadalát is, melyben Dósa Dániel képviseli a magyar színeket.

Női tőrben, valamint férfi és női kardban kijutott a magyar válogatott az olimpiára, így egyéniben a maximális három-három vívó szerepelhet, férfi párbajtőrben ranglistás helyezése alapján Siklósi Gergely indulhat Tokióban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik