Tokió 2020: kiesett a címvédő női strandröplabdában

Vágólapra másolva!
2021.08.03. 16:06
Már a negyeddöntőknél tart a női strandröplabdatorna a tokiói olimpián. A legjobb négy közé amerikai, svájci, lett és ausztrál párosok kerültek, viszont mindkét kanadai duó búcsúzott.

Az első mérkőzésen a korábbi olimpiai ezüstérmes April Ross, illetve Alix Klineman amerikai kettősnek a címvédő német Laura Ludwig és új párja, Margareta Kozuch volt az ellenfele, s előbbiek két 21:19-ben szettel harcolták ki a győzelmet. April Ross, illetve Alix Klineman amerikai kettősnek a címvédő német Laura Ludwig és új párja, Margareta Kozuch volt az ellenfele, s előbbiek két 21:19-ben szettel harcolták ki a győzelmet.

De búcsúzott a másik brazil kettős is (az elsőt éppen a németek búcsúztatták még az előző fordulóban): Ana Patriciát és Rebeccát a svájci Anouk Verge-Depré, Joana Heidrich svájci duó győzte le némi meglepetésre a döntő játszmában.

Az esti programban először a lett Tina Graudina és Anastasija Kravcenoka győzte le három szettben a nyolc közé jutó egyik kanadai duót, Heather Bansleyt és Brandie Wilkersont. A másik kanadai páros, Sarah Pavan és Melissa Humana-Paredes az ausztrál Mariafe Artacho del Solar és Taliqua Clancyval szemben maradt alul ugyancsak a döntő szettben 15:12-re.

Az elődöntőben az amerikaiak a svájciakkal, a lettek az ausztrálokkal mérkőznek meg csütörtökön.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik