Tokió 2020: jönnek a konzervhangok az olimpiára is

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2021.07.17. 19:34
null
Bach mesterséges szurkolással enyhítene az élő hiányán (Fotó: AFP)
Thomas Bach és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság nem szeretné, ha a nézők hiánya miatt a sportolók egyedül éreznék magukat a játékok közben, így a korábbi példáknak megfelelően az olimpiai versenyek alatt is előre felvett közönséghangot játszanak le – számolt be róla az insidethegames.com oldal.

 

„Szeretnék ellensúlyozni a következményeit japán hatóságok döntésének, mely szerint nem lehetnek nézők az olimpiai versenyeken – mondta Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke. Nem akarjuk, hogy a sportolók egyedül érezzék magukat a stadionban. Meg akarjuk nekik mutatni, az emberek velük vannak, és szurkolnak nekik”

A mesterséges hangulat megteremtéséhez a korábbi olimpiákról származó hangokat használják fel. „Azt érzik majd, hogy nézők, szurkolók veszik őket körül” – tette hozzá Bach.

Nem ez lesz az egyetlen módja a szurkolásnak. A tervek szerint lesznek „élő térképek”, amelyek megmutatják, hogy hányan szurkolnak a különböző országokban, és a szurkolók virtuálisan tapsolhatnak majd. Ezt mérik, és a helyszíneken is kivetítik az eredményt, így a sportolók is tudhatják, hányan szorítanak értük.

A szurkolóknak lehetőségük lesz néhány másodperces szelfivideókat készíteni, amelyeket szintén kivetíthetnek a stadionokban, csarnokokban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik