Tokió 2020: „Imádkoztunk az esőért” – Vas Kata Blanka remekelt az olimpián

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.07.27. 09:44
null
Vas Kata Blanka már sokszor bizonyította, hogy szeret sárban tekerni (Fotó: AFP – archív)
Mint beszámoltunk róla, a 19 éves Vas Kata Blanka nagyon érett, remek versenyzéssel a 4. helyen végzett a hegyikerékpárosok női versenyében a tokiói olimpia keddi versenynapján. Íme, a fiatal bringás első nyilatkozata a célba érkezése után!

 

„Nagyon nehéz volt – kezdte rövid értékelését Vas Kata Blanka az M4 Sport mikrofonja előtt. – Nagyon izgultam, mert az utolsó sorból indultam, de szerencsére sikerült jó nyomot választanom. A rajt jól sikerült, és bár utána hibáztam párat, éreztem, hogy a választott tempóm jó lesz.”

S hogy minek köszönhette fáradni látszó ellenfeleinek megelőzését a verseny hajrájában?

„Nem az erő volt a döntő, hanem a technika. A pálya nagyon technikás volt, és a legnagyobb előnyöm abból fakadt, hogy tudok sárban menni. A verseny előtt imádkoztunk is az esőért – árult el mosolyogva egy „kulisszatitkot” a fiatal bringás. – Meglepett, hogy a pályát még a rajt előtt egy órával is átépítették, nem gondoltam volna, hogy olimpián ilyen történhet. De amennyit sikerült bejárnom belőle, az a segítségemre volt.”

„Mondhatni, hogy ez pályafutásom eddigi legnagyobb eredménye. A legfiatalabb voltam a mezőnyben, és negyedik lettem… Nem hiszem el…” – tette hozzá Vas Kata Blanka, elárulva azt is, hogy, bár reménykedett a top 10-es helyezésben, ezt a verseny előtt úgy mondta ki, hogy igazából nem tudta, mire számíthat, mert vk-tapasztalatait az U23-as korosztályban szerezte.

TOKIÓ 2020
KERÉKPÁROZÁS, NŐI HEGYIKERÉKPÁR
1. Jolanda Neff (Svájc) 1:05:35 óra
2. Sina Frei (Svájc) +1:11 perc hátrány
3. Linda Indergand (Svájc) +1:19
4. VAS KATA BLANKA (MAGYARORSZÁG) +2:09
5. Anne Terpstra (Hollandia) +2:35
6. Loana Lecomte (Franciaország) +2:57

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Kovács Erika, Mirkó István, Nedelykov Tamás, Szűcs András, Tumbász Hédi

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik