Tokió 2020: a sportolók köszönetet mondanak Japánnak

Vágólapra másolva!
2021.08.08. 11:21
null
17 nap után véget ér a 2020-as tokiói olimpia(Fotó: AFP)
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság a hivatalos honlapján gyűjtött össze a sportolók azon bejegyzéseit, amelyben köszönetet mondanak a rendező országnak. A versenyzők fantasztikus élményekről, valamint nagyszerű vendéglátásról számolnak be.

 

A kanadai kenus, Kimberly Daniels arról ír, hogy fantasztikusak voltak az olimpiai önkéntesei. „Láttam a szemükben, ahogy mosolyognak, és ez nekem nagyon sokat jelent.” A francia teniszező, Alize Cornet is hasonlóan vélekedett az olimpiai faluról. „Nehéz szívvel hagyom el a falut. Hálás vagyok, hogy itt lehettem. Köszönöm nektek a szívélyes üdvözlést és a fantasztikus emlékeket.”

Az olimpia honlapjának beszámolójából kiderül, hogy a brit lovas, Carl Hester hat héttel ezelőtt nem gondolta volna, hogy megvalósulhatnak a játékok. Az új-zélandi súlylökő, Valerie Adams szerint a hangulat és az érzelmek is alátámasztották, hogy egy olimpián vannak. „Ez is megmutatja azt, hogy milyen jól dolgozott a szervezőbizottság.”

„Nagyszerű volt. Egy nagyon jó tapasztalat. Látszott, hogy kezelni tudták a helyzetet. A közösség és minden nagyon izgalmas volt” – írta Nadine Weratschnig, osztrák szlalom kenus.

A tokiói olimpia záróünnepsége ma 13 órakor kezdődik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik