WTA-vb: győzelemmel búcsúzott a tornától Iga Swiatek

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.11.15. 23:06
null
Iga Swiatek győzelemmel búcsúzik a WTA-vb-től (Fotó: AFP)
Kétszer is brékhátrányból fordítva 7:5, 6:4-re győzte le Paula Badosát Iga Swiatek a mexikói Guadalajarában zajló WTA-világbajnokság 3. fordulójában. A lengyel teniszezőnő így egy győzelemmel és két vereséggel búcsúzik a tornától.

 

 

Az Arina Szabalenkát és Maria Szakkarit is két szettben legyőző Badosa 1:1-es állásnál már brékelőnybe került, azonban ezt a saját adogatásánál el is bukta. Ezután 5:4-nél játszmalabdát hárított, majd 6:5-nél a másodikat is kivédte de a harmadikat már kihasználta Swiatek, így 7:5-re hozta az első szettet.

A második játszmában isBadosa került brékelőnybe 1:1-nél, majd ezután sikerült hét bréklabdát is hárítani, azonban 4:3-nál ismét elbukta a saját adogatását. 5:4-nél aztán Iga Swiatek fogadóként meccslabdához jutott, amit ki is használt – noha úgy tűnt, széleset ütött, Badosa nem kérte ki a challange-et. Swiatek7:5, 6:4-re nyert, és győzelemmel búcsúzik a WTA-világbajnokságtól.

A továbbjutási téttel bíró Szabalenka–Szakkari mérkőzéssel zárult a WTA-vb csoportköre magyar idő szerint kedden hajnalban 2.30 órától.

WTA, VILÁGBAJNOKSÁG
HARMADIK FORDULÓ
TEOTIHUACÁN-CSOPORT

Swiatek (lengyel)–Badosa (spanyol) 7:5, 6:4
Később
Kedd, 2.30:
Szabalenka (fehérorosz)–Szakkari (görög)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik