WTA-vb: Babosék nehezen kicsikart győzelemmel kezdtek

Vágólapra másolva!
2019.10.28. 10:55
null
Babosék 98 perc alatt győztek (Fotó: AFP)
A kínai Sencsen városában zajló női teniszvilágbajnokság párosversenyében a csoportkör első fordulójában a Babos Tímea, Kristina Mladenovic páros szuperrövidítésben tudott győzni a tajvani Csan testvérpár ellen 98 perc játékot követően.

Címvédőként nem is kezdhette volna jobban a szereplést a WTA-világbajnokság párosküzdelmeiben a 3. helyen rangsorolt Babos Tímea, Kristina Mladenovic kettős a tajvani Csan testvérpár, Hao-csing és Latisha ellen: rögtön elvették ellenfelük adogatását, s 3:1-es vezetésnél ismét megtették ugyanezt.

Az ötödik játék végén aztán apróbb közjáték miatt kellett pihenni, az ifjabbik Csant, Hao-csinget egy reflexröpte után elvitte a lendület, s hanyatt esett a T-vonalnál, így rövid ápolás következett, ami után viszont meglepetésre az ázsiai páros megtáltosodott, s elvette ellenfele adogatását. Ez viszont nem törte meg Babosékat, s egy újabb bréket követően sikerült lezárni az első játszmát, 32 perc kellett a 6:2-höz.

A folytatás nem hasonlított az első szetthez: 2:2-ig mindenki hozta a saját játékát, aztán 4:4-ig senki sem, Babosék ismét elvették a tajvani páros adogatását, így a magyar lány a meccsért szerválhatott. Csanék ugyan gyorsan 0:30-ra elléptek, de Mladenovic három remek röptéje után Babos két meccslabdával próbálkozhatott, ám a tajvaniak mindkettőt hárították, s végül egyenlítettek, sőt, saját adogatójátékukat is hozva előnybe is kerültek, majd egy újabb brékkel a játszmát is behúzták.

A meccset eldöntő szuperrövidítés aztán Babosék minibrékjével indult, amire Csanék három nyert ponttal válaszoltak, ám a térfélcseréig Mladenovic jó játékával sikerült egyenlíteni, 3–3-nál fordultak. A következő térfélcseréig sem sikerült egyik párosnak sem igazán meglépni, 6–6-nál jött az újabb csere, ami után végül Baboséknak jött ki jól a lépés, s három, sorozatban megszerzett pont után Mladenovic röptéjével a harmadik meccslabdát kihasználva sikerült lezárni a mérkőzést.

„Jól játszottunk, a Csan-testvérek szintén, szerintem magas színvonalú, izgalmas meccs volt. - írta Facebook-oldalán Babos Tímea. - Mára végeztünk, túl vagyok a levezetésen, doppingellenőrzésen; most nézünk egy kis (mi mást?) teniszt és a napot a hotelhez közeli étteremben zárjuk egy laza vacsival.”

Babosék csoportjának még az első helyen kiemelt Elise Mertens, Arina Szabalenka belga, fehérorosz és az Anna-Lena Grönefeld, Demi Schuurs német, holland duó a tagja.

A párosverseny másik csoportjába a tajvani Hszie Szu-vej és cseh Barbora Strycová, a kanadai Gabriela Dabrowski és kínai Hszü Ji-fan, a cseh Barbora Krejcíková és Katerina Siniaková, továbbá az ausztrál Samantha Stosur és a kínai Csang Suaj kettőse került.

A csoportokból az első két helyezett jut az elődöntőbe.

Babosék legközelebb szerdán lépnek pályára az Anna-Lena Grönefeld, Demi Schuurs német, holland duó ellen.

WTA-VILÁGBAJNOKSÁG
PÁROS
PIROS CSOPORT
1. FORDULÓ

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 3.)–Csan Hao-csing, Csan Latisha (tajvani, 5.) 6:2, 5:7, 10:6.

A CSOPORT MÁSIK MECCSE
14.30:
Mertens, Szabalenka (belga, fehérorosz)–Grönefeld, Schuurs (német, holland)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik