Federer nyerte a titánok harcát, Djokovics ellen döntőzhet

KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁNKOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2019.07.12. 20:45
null
Federer négy szettben megverte Nadalt Wimbledonban (Fotó: AFP)
Roger Federer négy szettben, 7:6 (7–3), 1:6, 6:3, 6:4-ra legyőzte Rafael Nadalt a wimbledoni tenisztorna elődöntőjében, ezzel 12-edszer jutott döntőbe a tornán. Federer ellenfele a vasárnapi fináléban a világelső Novak Djokovics lesz.

ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (38 000 000 font, fű)
FÉRFI EGYES, ELŐDÖNTŐ
Federer (svájci, 3.)–Nadal (spanyol, 2.) 7:6 (7–3), 1:6, 6:3, 6:4
Korábban
Djokovics (szerb, 1.)–Bautista (spanyol, 23.) 6:2, 4:6, 6:3, 6:2

24–16.

NADAL: MEGVOLTAK A LEHETŐSÉGEIM...

„Egészen elképesztő mérkőzés volt, Roger abszolút megérdemelte a mérkőzést. Megvoltak a lehetőségeim, de Roger ma jobb volt. Sok sikert kívánok neki a döntőben. Nektek pedig köszönöm a szurkolást. Mindig fantasztikus Wimbledonban lenni, találkozzunk jövőre is!” – üzente az elődöntő után Rafael Nadal a hivatalos Twitter-csatornáján.

Már ami Rafael Nadal és Roger Federer örökmérlegét illeti. Federer ugyanakkor a wimbledoni elődöntő megnyerésével sokkal többet tett, mint szépített a spanyol elleni statisztikáján.

Adogatóként a svájci hozta az első játékot, majd fej fej mellett haladtak, senki sem tudta brékelni a másikat, így 6:6 után jöhetett a rövidítés. Nadal rögvest minibrékkel nyitott, de aztán a saját szerváját is elveszítette. Miközben az egész első játszmában az első szervák jelentették mindkét játékos legnagyobb erősségét, különösen érdekesen alakult a rövidítés első pár labdamenete – hiába, néha a legnagyobbak is megremegnek.

Federer végül 53 percnyi játék után behúzta az első szettet (7:6, 7–3).

A második játszmára Federer szervái szétestek, alig ötven százalék felett hozta a pontokat az első adogatásból, ezt pedig Nadal ki is használta, 2:1-nél brékelni tudott, ráadásul nullára hozva a játékot. Végül egy újabb elvett adogatással 6:1-re megnyerte a szettet, és úgy tűnt, lélektani előnybe is kerülhet a világranglista 3. helyén álló Federerrel szemben (7:6, 7–3, 1:6).

Ám a svájci nemhogy nem tört meg, hanem rögvest az első játékban két ászt is ütve magához ragadta a kezdeményezést. Ezúttal, 2:1 után ő vette el a spanyol adogatását, majd rögvest 4:1-es előnyre tett szert. Az augusztusban már 38 születésnapját ünneplő svájci 39 perc alatt 6:3-ra hozta a játszmát, és fontos lépést tett a győzelem felé (7:6, 7–3, 1:6, 6:3).

A negyedik szettben 1:1 után Nadal ismét elveszítette az adogatását, innentől pedig csak egy kérdés maradt: a 33 éves spanyol klasszis képes lesz-e visszabrékelni Federert, vagy lassan, de biztosan elúszik számára a finálé?

A hatodik játékban 15:30 után lehetett volna erre legkorábban lehetősége, de Federer két jó szervával megoldotta a helyzetet. Végül már az életben maradásért küzdve, 5:4-nél adódott bréklabdája Nadalnak, de Federer ezt hárította, majd több szemkápráztató labdamenet, meccslabda, majd egyenlítés, újabb meccslabda és újabb egyenlítés után a svájci lezárta a mérkőzést (7:6, 7–3, 1:6, 6:3, 6:4).

Federer 12-edszer jutott döntőbe Wimbledonban, összességében pedig a 31. Grand Slam-fináléjára készülhet. Ha vasárnap legyőzné Novak Djokovicsot is, az azt jelentené, hogy karrierje során először tudott nyerni mindkét korszakos riválisával szemben ugyanazon a GS-tornán.

Lesz-e 21–10?

Mármint Federer örökmérlege a megnyert és az elvesztett GS-döntők összevetésében...

Vasárnap kiderül.


JÁTÉKRÓL JÁTÉKRA

4. JÁTSZMA

10. JÁTÉK – FEDERER ADOGAT

... a meccsért. Federer első szervája jó, Nadal kér rá egy sólyom szemet, de hiába, 15 semmi. A következő labdát viszont elrontja a svájci, 15:15. Rossz az első szerva, Nadal fogad jól, de Federer oda teszi a tenyerest a legkisebb csücsökbe, ami még jó, Nadal nem is tudja visszaütni a pályára, 30:15. A svájci kér challenge-et, úgy érzi, jó volt a ritörnje, de nem, 30:30. Elront egy leütést, ezzel Nadal fordít és bréklabdához jut, 30:40. Hosszú labdamenet lesz, ez kedvezne a spanyolnak, de a végén a fonákot a hálóba üti, 40 egál.

Nadal bátran támad, de Federer is előre-előre lép, végül szinte már a hálónál megcsinálja a röptét a svájci, ezzel meccslabda nála! Nadal viszont egy egészen szenzációs labdamenet végén újra egalizál. A harmadik meccslabdát viszont már nem tudja hárítani a spanyol!

7:6, 1:6, 6:3, 6:4!

Federer a finalista, Djokovics ellen álomdöntő jön (mondjuk Nadallal is az lett volna).

9. JÁTÉK – NADAL ADOGAT

Ezúttal már a meccsben maradás a tét a spanyol számára... 40:15-nél úgy fest, a spanyol megoldja, d egy elkapkodott szerva-röpte után Federeré a pont, aki aztán 40:40-nél egalizál is. Oda-vissza hozzák a pontokat, aztán a kilencedik labdánál meccsponthoz jut a svájci, de nem tudja beütni. Nadal fordít, aztán Federer is, a spanyol egy tenyerest küld a hálóba és ott az újabb mérkőzéslabda, de Federer ezzel sem tud élni... Nadal pedig befejezi, 7:6, 1:6, 6:3, 5:4. Két meccslabdáról jött vissza a spanyol, de még mindig kellene tőle egy bravúros brék. Az utolsó lehetősége jön...

8. JÁTÉKFEDERER ADOGAT

Már csak egy megnyert játékra Federer a 31. GS-döntőjétől: a svájci 40:15 után egy ásszal felérő szervát üt és utána meg is nyeri a játékot, 7:6, 1:6, 6:3, 5:3.

(Fotó: AFP)
(Fotó: AFP)


7. JÁTÉK – NADAL ADOGAT

Elképesztő fonákot üt Federer, az egyik legszebb pont a mérkőzésen, 30:30. Most a svájci ijeszthetne rá Nadalra, de a spanyol megint csinál két remek szervát, amivel szemben nem sok esélye volt Federernek. 7:6, 1:6, 6:3, 4:3.

6. JÁTÉK – FEDERER ADOGAT

Federer nehézzé teszi magának, 15:30-nál, egy 26 ütéses menet után Nadal egy jó fogadással bréklabdához juthatna, de hiába rontja el az első szervát Federer, a másodikból hozza a pontot, harminc egál. Aztán két magabiztos szerva a svájcitól, ami elég is a játék megnyeréséhez, 7:6, 1:6, 6:3, 4:2.

5. JÁTÉK – NADAL ADOGAT

Nadal 40:15 – meg egy újabb kettős hiba – után hozza a kötelezőt, ezúttal – az említett bakit leszámítva – magabiztosan. De ennyi már kevés, muszáj brékelnie, legalább egyet – erre, ha a saját adogatásában nem hibázik, még három lehetősége lesz. 7:6, 1:6, 6:3, 3:2.

4. JÁTÉK – FEDERER ADOGAT

Federer semmire hozza, a végén jött még egy ász is csak a mihez tartás végett, így 7:6, 1:6, 6:3, 3:1.

(Fotó: AFP)
(Fotó: AFP)

3. JÁTÉK – NADAL ADOGAT

S akárcsak az első játéknál Federer megint semmi 30-cal nyit, majd 15:40-nél újabb bréklabdához jut a svájci! Nadal első szervája rossz, a másodikat viszont hiába fogadja magabiztosan Federer, a spanyol üt egy nyerő fonákot; a svájci a kelleténél kettővel többet lépett a másik irányba, 30:40. Nadal szeváját visszanézik, de kinn van, jöhet a második, Federer pedig ezt megoldja, ott az újabb brék! 7:6, 1:6, 6:3, 2:1. Már 2 órája és 26 perce megy a csata.

2. JÁTÉK – FEDERER ADOGAT

Federer hozza az adogatását, bár Nadal megnehezíti a dolgát. Egy elrontott lecsapás, majd egy bravúros röpte Federertől, 30:15, majd hozza az újabb adogatását a svájci, viszont mielőtt lezárhatná, Nadal üt egy klasszis tenyerest, 40:30. Ezután viszont Federeré a játék! 7:6, 1:6, 6:3, 1:1.

1. JÁTÉK – NADAL ADOGAT

Az első labdamenet Federeré, aztán 15:30-nál is a svájcié az előny. Jön egy hosszabb labdamenet és egy nagyon fontos nyerő tenyeres a spanyoltól, 30 egál, de úgy ünnepel, mintha legalább játszmát nyert volna. Ha azt még nem is, de egy fontos lépést tesz felé, mert a játékot innen már hozza is, az utolsó pont külön megsüvegelendő, Federer remek ritörnjébe Nadal még bele tud állni és leteszi a jobb sarokba a tenyeres után a labdát, 7:6, 1:6, 6:3, 0:1.

3. JÁTSZMA

Mi volt a kulcs? Federer 74 százalékban ütötte be az első szerváit, 80 százalékban nyerte belőle a pontokat. Ezzel majdnem ugyanúgy adogatott már, mint az első játszmában...

9. JÁTÉK – FEDERER ADOGAT

Federer ezt már nem engedi ki a kezei közül, rendkívül magabiztosan hozza a szerváit, majd egy remek fonák a harmadik labdánál és már is 40 semmi. Ott a szettlabda, Nadal a hálóba üti a tenyerest, ezzel pedig a svájci semmire nyeri a hatodik játékát, 7:6, 1:6, 6:3!



8. JÁTÉK – NADAL ADOGAT

A tét a játszmában maradás a spanyol számára. Az első szettben az első ilyen alkalmat megoldotta. Most? Most is, miután semmi 30-ról két jó adogatással visszajön Nadal, majd Federer egy hosszú tenyeressel helyzetbe is hozza a spanyolt, 40:30. Nadal nyeri is a gémet, 7:6, 1:6, 5:3.

7. JÁTÉK – FEDERER ADOGAT

Egy ász után már semmi 40 Federernek, innen hoz egy labdamenetet Nadal, 15:40, ez az a pillanat, amikor mind a ketten ugyanannyi labdamenetet nyertek a mérkőzésen. Federer gyorsan változtat ezen, egy jó röpte, leütés után egy játékra a harmadik játszma megnyerésétől a svájci! 7:6, 1:6, 5:2.

6. JÁTÉK – NADAL ADOGAT

Most Nadal esik szét kicsit. Federer két jó ritörnnel semmi 30-ra ellép a spanyol adogatásában. A következő szervából ugyan jön a megnyert pont, de aztán elront egy tenyerest Nadal és ezzel két bréklabdát ad Federnek, 15:40.

Nadal viszont hárítja mind a kettőt! Federer elront egy fonákot, ezzel már előny a spanyolnál, aki egy újabb jó szervával csak-csak behúzza az adogatását, 7:6, 1:6, 4:2.

(Fotó: AFP)
(Fotó: AFP)


5. JÁTÉK – FEDERER ADOGAT

Federer először veszít pontot a harmadik játszmában adogatóként, s rögtön elveszít még egyet, semmi 30. Itt az esély Nadalnak, hogy rögvest visszabrékelje a svájcit. Federer szépít, majd üt egy kettős hibát, az első a mérkőzésen, ez így két bréklabda a spanyolnak, 15:40! Az elsőt viszonylag simán hárítja Federer, két ütésből megvolt a lecsapás, de aztán jön egy hosszú labdamenet, talán az első igazán hosszú, amit Federer meg tud nyerni, miután Nadal elméri a tenyerest, 40:40!

Nadal viszont újabb bréklabdához jut, amit a változatosság kedvéért megint hárít Federer. Sőt, a vezetést is visszaveszi a játékon belül a svájci, miután szélesre üti a keresztet Nadal. Federer pedig ezek után befejezi, jó a fonák, Nadal pedig a hálóba üti a választ... a vr-3. három bréklabdát is hárítva hozza az adogatását és így: 7:6, 1:6, 4:1.

4. JÁTÉK – NADAL ADOGAT

És a találkozón először nem sikerül hoznia az adogatását a spanyolnak. Federer 30:40-nél egy jó tenyeressel bréklabdához jutott – már a negyedikhez a meccsen –, s az elsőhöz, amit meg is tud csinálni! 7:6, 1:6, 3:1.

3. JÁTÉK – FEDERER ADOGAT

Federer megint semmire hozza az adogatását. Eddig nyolcból nyolc labdát nyert meg az első szervájából a harmadik játszmában... mondhatni feljavult az 53 százalék után. 7:6, 1:6, 2:1.

Nincs tíz perce, hogy a szervezők a Twitteren kikérték a közönség véleményét, ki fog nyerni, ebben az első tíz percben „brutálisan” elhúzott Federer: 52–48-ra... no de tényleg, mi lesz a vége?


2. JÁTÉK
– NADAL ADOGAT


De Nadal is jelzi, hogy nem volt véletlen a 2. játszmában látott teljesítmény. 40:15 – no meg egy kettős hiba – után egy ásszal egalizál, 7:6, 1:6, 1:1!

1. JÁTÉK – FEDERER ADOGAT

No ez a Federer már sokkal jobban hasonlít az első játszmában látottra, sőt, túl is szárnyalja azt. Semmire hozza az adogatását, úgy hogy üt három ászt is. Zárójelek között: az egész második játszmában nem volt egy nyerője sem... 7:6, 1:6, 1:0!

2. JÁTSZMA

7. JÁTÉK – NADAL ADOGAT

Federer ezt már elengedte, Nadal pillanatok alatt 40 semmire ellép, majd beüti a nyerőt is az első szettlabdájából, 7:6, 1:6.

Federer az első játszmában 88 százalékkal nyerte az első adogatásait, a második játszmában már csak az első szervái 53 százalékából lett pont...

6. JÁTÉK – FEDERER ADOGAT

Federer szervái nagyon visszaestek a második játszmára, olyannyira, hogy újabb adogatójátékot veszít, 30:40 után a háló is a spanyollal van és Federer ritörnjét kegyetlenül pofozza a túlsó sarokba, 7:6, 1:5. A második brék is megvan Nadaltól.

Federer bajban (Fotó: AFP)
Federer bajban (Fotó: AFP)

5. JÁTÉK – NADAL ADOGAT

40:15, aztán Nadal szervál remekül, épp a vonalra érkezik a labda, Federer valahogy még beleér, de messze-messze elszáll. 7:6, 1:4!

4. JÁTÉK – FEDERER ADOGAT

Most nem jönnek az első szervák a svájcitól, olyannyira nem, hogy Nadal két jó ritörnnel semmi harmincra ellép. És aztán az újabb labdamenetet is megnyeri a spanyol, ez három bréklabdát jelent. És Nadal megcsinálja! Megvan az első brék a mérkőzésen. 7:6, 1:3. Ez könnyen lehet fordulópont is. Az imént még Federernek volt két bréklabdája, azokat nem tudta kihasználni, és most itt a válasz Nadaltól...

3. JÁTÉK – NADAL ADOGAT

Federer fogadóként hozza az első labdamenetet, semmi 15. Nadal egy ásszal egalizál, de aztán Federer még két pontot csinál, utóbbit ajándékba kapja a spanyoltól, aki bár beüti Federer rövídítését, kiüti a tenyerest, 15:40! Két bréklabda most a svájcinál. Nadal viszont mindkettőt hárítja, 40 egál. Federer egy hosszabb labdamenet végén elrontja a fonákot, a spanyol pedig köszöni szépen, egy újabb ásszal lezárja a játékot. 7:6, 1:2. Ez volt Nadal ötödik ásza, Federer hétnél jár.

Sir Alex Ferguson után David Beckham is a lelátón (Fotó: AFP)
Sir Alex Ferguson után David Beckham is a lelátón (Fotó: AFP)


2. JÁTÉK – FEDERER ADOGAT

Nadal nagyon közel volt a brékhez, 15 egál, majd 30 egál, és végül 40:30-nál egy remek fonákkal megszerzi a fogadóelőnyt, az első bréklabdát viszont Federer hárítja. Viszont jön egy újabb a spanyolnak, ezt röptézve hárítja a svájci. Federer lezárhatná, de most Nadal ad vissza egy remek tenyerest, egál, majd újabb előny Federernél, ezt pedig lezárja a svájci... Nagy csata volt, de Federer megúszta. 7:6, 1:1.

1. JÁTÉK – NADAL ADOGAT

Nadalé az első játék. 40:15-nél Federer jól fogad, Nadal nem tudja visszaadni, 40:30, de mielőtt a spanyol bajba kerülhetne Federer elront egy tenyeret, 7:6, 0:1.

1. JÁTSZMA

Federer újabb történelmi rekordot írt át menet közben...


RÖVIDÍTÉS

Nadal beüti fogadóként a pontot, ez rögvest nagy esély a spanyol előtt; de Federer visszabrékeli 1–1.

A következő szerváját hozza a svájci, 2–1. Viszont most Nadal sem hibázik, 2–2.

Nadal megint elveszi Feder adogatását, pedig ránézésre a svájci uralta a menetet... 2–3. De Federer másodszor is visszajön minibrék hátrányból, 3–3. Ez így tényleg idegőrlő lesz.

Feder áll bele a tenyeresbe, pont a vonalra teszi, 4–3. És most először kétpontos előnyben az egyik fél, Federer az! 5–3.

6–3, három játszmalabda Federernek!

Az első is elég volt a svájcinak, 7–3, 53 percnyi játék után előnyben Roger Federer.


12. JÁTÉK – NADAL ADOGAT

Már másodszor a játszmában maradásért. 40 semmire el is húz a spanyol, de Federer innen vissza tud jönni, 40:40! Két labdára a svájci az első játszma megnyerésétől! De a tenyerest nem sikerül beütnie, előny Nadalnál! Az első szervát elrontja... a második után viszont Feder hiába tudja fogadni, utána fonákról elrontja. Tie brék lesz. 2014 óta az első kettejük között. 6:6!

11. JÁTÉK – FEDERER ADOGAT

De még hogy adogat... mire az ember felkapja a fejét 40 semmi, Nadal nyer egy labdamenetet, de a játék Federeré, 6:5.

Közben úgy fest, nem mindenki élvezi maradéktalanul a találkozót...

10. JÁTÉK – NADAL ADOGAT

Nadal a játszmában maradásért adogat! Az első labdamenet az övé, de aztán üt egy kettős hibát, az elsőt a mérkőzésen – kér rá egy sólyom szemet, teljesen feleslegesen. De a plusz idő segít neki rendezni a sorokat, hozza is a következő nyitást, 30:15, majd az azutáni szervája is egészen kiváló, 40:15. Második szerva kell, Federer elüti a nagyvilágba a fogadást, majd kér ő is egy challenge-t, pont olyan sikerrel, mint az imént Nadal. 5:5

9. JÁTÉK – FEDERER ADOGAT

Az első adogatás jó Federertől, a második viszont kicsit lassú, Nadal jól fogadja, a svájci viszont elrontja a keresztet, 15–15. Federer most a tenyeresbe hibázik bele, 30–30, viszont egy újabb remek szervával visszaszerzi az előnyt, sőt, egymás után két ász is jön a svájcitól, 5:4!

8. JÁTÉK – NADAL ADOGAT

Most jó a fogadás Federertől, de így sem tud pontot szerezni belőle, 15 semmi Nadalnak. A következő két labdából viszont fordít a világranglista–2. Ilyen jól még fogadó nem állt ezen a meccsen, 15:30. Nadal nyomás alatt az első szervát elrontja, Federer próbál agresszív lenni a fogadásnál, rögvest a vonalat támadja, de Nadal megoldja, 30 egál. Az újabb labdamenet viszont a svájcié, bréklabda, az első a mérkőzésen! Hihetetlen hosszú, Federer óvatosan vár a lehetőségre, mint aki csak egy valamire játszik, ne rontson... aztán mégis ő küldi a hálóba, 40–40. A spanyol ezt hárította s innen már behúzza a gémet, 4:4. Óriási esély volt Federer előtt...

7. JÁTÉK – FEDERER ADOGAT

Federert sem kell félteni továbbra sem, ha az adogatásról van szó, az első kettőt simán beüti, a harmadiknál hibázik egyet, de az ismétlés újfent magabiztos, 40 semmi, Nadal a labdába is csak kétszer tudott beleütni... A negyedik labdamenet már hosszabb, a háló is besegít a spanyolnak, de Federer jól helyezkedik, majd Nadal fonákja után egy magabiztos leütéssel lezárja a játékot, 4:3.

6. JÁTÉK – NADAL ADOGAT

(Fotó: AFP)
(Fotó: AFP)


Egymás után három kegyetlen szerva Nadaltól, 40 semmi és aztán egy ásszal megfejeli az egészet. Ez nem tartott sokáig, 3:3.

5. JÁTÉK – FEDERER ADOGAT

Pikk-pakk elhúz 40 semmire a svájci, 82 százalék felett üti be az első szerváit Federer, a kérdés csak az, meddig tudja tartani ezt a szintet. Ha végig, akkor Nadal könnyen bajba kerülhet... Federer megint csak egy labdamenetet veszít, úgy hozza a saját nyitását, 3:2.

4. JÁTÉK – NADAL ADOGAT

Az első szerva megint a hálóban, de a második már jó Nadaltól, Federer próbál egy fonák után gyorsítani a meneten, de pontatlan, 15 semmi. Aztán egy bravúros mentéssel egalizál a svájci, pedig szinte elcsúszik, miközben visszateszi Nadal keresztlabdáját, olyan jó ütemben, hogy a spanyol csak a hálóba tudja pofozni, 15–15. Nadal egyelőre elég sokat hibázik az első szerváknál, de Federer nem igazán tudja ezt kihasználni, a spanyol egalizál is, 2:2.

3. JÁTÉK – FEDERER ADOGAT

(Fotó: AFP)
(Fotó: AFP)


Menet közben Sir Alex Fergusont is megcsodálhatjuk a közönség soraiban. A Manchester United legendás mestere egész jól tud délutáni elfoglaltságot választani... A pályán Federer hozza magabiztosan az adogatását, 40 semmi után 2:1 a svájcinak.

2. JÁTÉK – NADAL ADOGAT

Az első szerva hosszú a spanyoltól, a második se túl jó, de Federer csak a hálóba tudja ütni, 15 semmi. Federer megint a hálóba üti a fogadást, 30 semmi; aztán jön egy ász Nadaltól, már 40 semmi. És Nadal be is húzza, 1:1.

1. JÁTÉK
FEDERER ADOGAT

Az első pont Federeré, ám egy hosszabb labdamenet végén Nadal egalizál, 15–15. Jön egy újabb remek szerva a svájcitól, Nadalnak esélye sincs visszaadni a pályára, és pillanatok alatt 40–15. Szettlabdánál Federer elrontja az első szerváját, majd üt egy hosszút, 40–30, de Nadal nem tudja kihasználni a lehetőséget, a lassan 38 éves klasszis befejezi a következő labdából! 1:0

A MÉRKŐZÉS ELŐTT

Nadal és Federer 2008-ban találkozott utoljára Wimbledonban (Fotó: AFP)
Nadal és Federer 2008-ban találkozott utoljára Wimbledonban (Fotó: AFP)


Ez lesz a 40. ütközet Federer és Nadal régóta íródó rivalizálásában. A két zseni Wimbledonban 2008 óta nem találkozott egymással, amikor egy emlékezetes döntőben Nadal legyőzte Federert.

Az örök mérleg Nadalnak kedvez, az eddigi 39 összecsapásból huszonnégyet nyert meg, míg Federer „csak” tizenötöt. Ugyanakkor füves pályán három meccsből kétszer a svájci távozott győztesként...

Ami még a negyeddöntőket illeti...

A japán Nisikori Kei jól kezdett a nyolcszoros bajnok Federer ellen, ám a svájci négy szettben továbbjutott, így pályafutása 13. elődöntőjére készülhet. Ez volt a 37 éves legenda századik (!) győztes meccse Wimbledonban, ezzel ő az első a fériak mezőnyében, aki a négy Grand Slam-torna valamelyikén elérte ezt a határt. A nőknél Martina Navratilova (120, Wimbledon) és Chris Evert (101, US Open) büszkélkedhet hasonlóval.

Érdekesség, az Australian Openen is Federer tartja a rekordot 97 megnyert párharccal.

Nadal három szettben jutott be a legjobb négy közé. A spanyol „salakkirály” az amerikai Sam Querreyt győzte le a negyeddöntőben. A 33 esztendős kiválóság – aki 2008-ban és 2010-ben győzött az angliai GS-tornán – negyedszer jutott be a legjobb négy közé Wimbledonban.

Az eseményről a Nemzeti Sportot tudósítja: Klein Ron

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik