Wimbledon: Bondár ukrán legyőzője szülei házát építteti újjá a pénzdíjából

CS. B., MTICS. B., MTI
Vágólapra másolva!
2022.06.28. 11:38
null
Anhelina Kalinyina a szülei mellett az orosz csapatok által megszállt területen élő nagyszüleit is támogatja anyagilag (Fotó: AFP)
A Bondár Annát legyőző ukrán Anhelina Kalinyina a szülei lebombázott házát kívánja újjáépíttetni a wimbledoni teniszbajnokságon kapott pénzdíjából.

 

A világranglistán 34. játékos hétfőn 4:6, 6:2, 6:4-re verte a legjobb teniszezőnket, majd a keresetével kapcsolatos terveiről beszélt:

„A szüleim irpinyi házát bombatámadás érte, és hatalmas lyukak vannak a falakban. Teljesen lakhatatlanná vált, és amíg újjáépítik, addig az én lakásomban lesznek, ahol a férjemnél élek. Örülök, hogy életben vannak, én pedig teniszezhetek” – jelentette ki a 25 éves játékos.

Kalinyina kifejtette, a szülei mellett az orosz csapatok által megszállt területen élő nagyszüleit is támogatja anyagilag.

„Számukra ez sokat jelent, nekem pedig plusz motivációt ad a játékhoz” – tette hozzá a 29. kiemelt, aki a második fordulóba jutásával már 78 ezer fontot (36.6 millió forint) keresett Londonban.

Kalinyina a 64 között éppen honfitársával, Leszja Curenkóval találkozik, aki közölte, a mérkőzés előtt megbeszélik, hogy készülnek-e valamilyen akcióval, amely felhívja a figyelmet az ukrajnai állapotokra.

A wimbledoni rendezők az ukrajnai háború miatt kizárták az orosz és fehérorosz játékosokat a tornáról, erre válaszul a férfi és női sorozatot szervező ATP és WTA bejelentette, hogy a londoni szereplés után nem osztanak ki ranglistapontokat.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik