US Open: nézőcsúcsot hozott Serena Williams meccse

MTI/D. S. B.MTI/D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.09.02. 13:20
null
A helyszínen 29 ezren, az amerikai televízióban 2.7 millióan nézték Serena Williams mérkőzését a US Open 1. fordulójában (Fotó: AFP)
A visszavonulására készülő korábbi világelső Serena Williamsnek már az első fordulós fellépése nézettségi rekordot eredményezett az amerikai nyílt teniszbajnokságon, a US Openen – írta elemzésében az insidethegames.biz.

A portál beszámolója szerint az e hónap végén 41 éves, egyéniben 23-szoros Grand Slam-bajnok amerikai sztárjátékosra Flushing Meadows teniszszentélyében, az Arthur Ashe Stadionban 29 402 rajongó volt kíváncsi, míg az ESPN adását az Egyesült Államokban a tévéképernyők előtt 2.7 millióan követték nyomon élőben, négyszer annyian, mint az egy évvel ezelőtti közvetítést ugyanebben az idősávban a US Openről.

Serena Williams első meccsére, amelyet két játszmában nyert meg a montenegrói Danka Kovinics ellen, számos híresség is kilátogatott, így ott volt a nézőtéren a golfozó Tiger Woods, az NBA kosaras csillagai közül Stephen Curry és Chris Paul, továbbá az Egyesült Államok alelnöke, Kamala Harris is.

A búcsúra készülő Williams azóta második fordulós meccsét is megnyerte – az észt Anett Kontaveit, a torna második kiemeltje ellen három szettben diadalmaskodott –, így bejutott a harmadik fordulóba, s az ausztrál Ajla Tomljanoviccsal találkozik szombaton.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik