Tenisz: Wawrinka sorozatban ötödik döntőjét nyerte meg

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.15. 17:46
null
Daniela Hantuchová (jobbra) harmadszor nyerte meg a pattayai versenyt (Fotó: AFP)
A svájci Stanislas Wawrinka nyerte meg a rotterdami kemény pályás tenisztornát, miután a döntőben 4:6, 6:3, 6:4-re legyőzte a cseh Tomás Berdychet.

 

 

A 29 esztendős Wawrinka 11–5-re javította a Berdych elleni mérlegét, sorozatban hatodszor verte meg a nála fél évvel fiatalabb cseh játékost.

Wawrinka most már kilenc megnyert és kilenc elveszített ATP-döntőt könyvelhet el, a legutóbbi öt fináléja után ő örülhetett.

Az ötödik helyen kiemelt Pablo Cuevas győzelmével ért véget a Sao Pauló-i salakpályás tenisztorna, miután az uruguayi játékos 6:4, 3:6, 7:6-re megverte az olasz Luca Vannit a döntőben. Vanni úgy jutott be pályafutása első ATP-döntőjébe, hogy nyolc nap alatt hat mérkőzésen diadalmaskodott. A világranglista 149. helyén álló, selejtezős olasz teniszező idén indult először ATP-versenyen, és ezen a szinten Sao Paulóban nyert először meccset. A fináléban is közel állt a győzelemhez, de döntő szett rövidítésben alulmaradt a hozzá hasonlóan 29 éves Cuevasszal szemben, aki harmadszor nyert meg ATP-tornát.

Andrea Petkovic játék nélkül nyerte meg a 731 ezer dollár (196 millió forint) összdíjazású, antwerpeni fedett pályás női tenisztorna döntőjét, miután riválisa, az ötödikként rangsorolt spanyol Carla Suárez-Navarro nyaksérülés miatt nem állt ki ellene a vasárnapi döntőben.

„Tegnap még semmi problémám nem volt, ma reggel viszont arra ébredtem, hogy fáj a nyakam – mesélt megpróbáltatásairól Suárez-Navarro. – Elmentem az orvoshoz, és megpróbáltam játszani 11.30-kor, majd újabb orvosi kezelés után 14.15-kor is próbát tettem, de nem voltam képes szerválni. Balra nem tudom elfordítani a fejem, így vissza kellett lépnem a döntőtől."

A harmadik helyen kiemelt Petkovicnak, aki hétfőtől ismét az első tíz között lesz a világranglistán, ez volt a hatodik tornaelsősége.

A szlovák Daniela Hantuchová három szettben legyőzte a horvát Ajla Tomljanovicot a Pattaya Open döntőjében, s karrierje során harmadszor diadalmaskodott a thaiföldi WTA-tornán.A világranglistán a 73. helyen álló Hantuchová nemrég váltott edzőt, felkészülését a korábban a kínai Li Nát és a belga Justine Henint segítő Carlos Rodríguez irányítja.

 

 

ATP 500-AS TORNA, ROTTERDAM (1 600 855 euró, kemény pálya)
EGYES, DÖNTŐ

Wawrinka (svájci, 4.)–Berdych (cseh, 3.) 4:6, 6:3, 6:4

ATP 250-ES TORNA, SAO PAULO (505 655 euró, salak)
EGYES, DÖNTŐ

Cuevas (uruguayi, 5.)–Vanni (olasz) 6:4, 3:6, 7:6 (7–4)

WTA-TORNA, ANTWERPEN (731 000 euro, kemény pálya)
EGYES, DÖNTŐ

Petkovic (német, 3.)–Suárez-Navarro (spanyol, 5.) játék nélkül, Suárez-Navarro visszalépett

WTA-TORNA, PATTAYA (250 000 dollár, kemény pálya)
EGYES, DÖNTŐ
Hantuchová (szlovák)–Tomljanovic (horvát) 3:6, 6:3, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik