K. R. 2019.02.04 07:56 Frissítve: 2019.02.04 09:48

Tenisz: Letámadtak minket – Fucsovics az elnök látogatásáról

Fucsovics Márton több mint 20 millió forintra mondott nemet, mert a legjobb magyar férfiteniszező válogatottbeli szereplése továbbra sem az anyagiakon múlik.

Fucsovics Márton szerint a körülmények változatlanok (Fotó: AFP)

 

A legjobb magyar teniszező a belgiumi összecsapás után Németországban sem szerepelt a válogatottban, mert nem rendeződött konfliktusa a Magyar Teniszszövetséggel, és egyelőre nem is látszik a fény az alagút végén. A 26 éves játékos egy nappal a frankfurti eseményt követően azt mondta a Nemzeti Sportnak, hogy megnézte társai mérkőzéseit, szurkolt nekik, és fájt a szíve, hogy nem lehetett velük.

„Nem véletlenül nyilatkoztam ősszel, hogy nagyon szeretnék játszani a németek ellen. Sajnos a körülmények nem változtak meg, így nem maradt más választásom. A szövetség vezetői úgy gondolták, ez pénzkérdés, tettek is egy ajánlatot, de nem fogadhattam el a több mint húszmillió forintot, mert nem anyagi megfontolásból fordítottunk hátat a szövetségnek Babos Timivel – árulta el Fucsovics Márton, akit szembesítettünk Richter Attila főtitkár korábbi állításával, miszerint az egyeztetések során anyagi jellegű feltételekről is szó esett. – A szövetség kommunikációja enyhén szólva is ferdítés, mint általában. Az előbb is elmondtam, ez nem pénzkérdés. A menedzserem, Joó György váltott néhány e-mailt Juhász Gábor sportigazgatóval, az utolsó pillanatig bíztunk benne, hogy lesz érdemi változás a szövetség hozzáállásában, működésében. Sajnos azon kívül, hogy tettek egy anyagi ajánlatot, semmi másban nem gondolták, hogy változtatniuk kellene.”

A feszültség ráadásul néhány nappal ezelőtt tovább nőtt a felek között, miután Szűcs Lajos elnök és Juhász előzetes értesítés nélkül látogatta meg Fucsovicsot a Budai Tenisz Centrumban – erről nekünk beszélt először.

„Edzőmmel, Sávolt Attilával kemény edzést követően ebédeltünk, amikor megjelent az elnök úr és a sportigazgató úr. Gyakorlatilag letámadtak minket. Szó nélkül leültek az asztalunkhoz, és az elnök úr fennhangon, számonkérő stílusban szegezte nekem a kérdést: »Na, mi a helyzet, neked mi bajod van velem, Marci?« – emlékezett Fucsovics. – Közöltem vele, hogy nincs miről beszélnünk, főként nem ilyen stílusban, erre Attilának esett neki. Rendkívül kellemetlen helyzet volt, hiszen a BTC-n az összes gyerek éppen ebédelt a szüleikkel együtt, mindenki minket nézett. Nem hiszem, hogy hasonló előfordulhatna bárhol a világon. Végül Gécsek Tibor, az egyik tulajdonos húzta félre őket a nyilvánvalóan méltatlan szituáció lezárásaként.”

Fucsovicsra a következő hetekben talán nem vár hasonló konfliktus, hiszen hosszú túrára indult: Szófia, Rotterdam, Marseille, Dubai és Indian Wells után Miamiban lép pályára – a francia és az amerikai versenyekre a Sávolt mellé érkező új edző, a francia Olivier Tauma utazik vele.

„A fárasztó ausztráliai túrát követően két szabadnapot kaptam, a nyárból a télbe csöppenve még egy kis szánkózás is belefért. Azután napi öt-hat óra kőkemény edzéssel készültem, bizakodva és jó erőben várom a következő heteket” – árulta el a Tenisz Park SE sportolója, akire nehéz feladat vár Szófiában, hiszen erős a mezőny: első ellenfele a tíz hellyel előrébb jegyzett, világranglista-37. olasz Andreas Seppi lesz szerdán.

2022.01.23 22:28:28

Tenisz S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Noha Ion Tiriac a hétből öt meccsen jégen volt, 1964-ben Innsbruckból már úgy tért haza, hogy eldöntötte: az olimpiával együtt 1958 óta íródó hokis éveit is lezárja, s csak a teniszre koncentrál.

2022.01.18 02:45:11

Tenisz HARMATH ÁKOS

Az 55. GS-tornáján szereplő Anasztaszija Pavljucsenkova ellen három játék jutott a debütáló Bondárnak.

2022.01.17 05:27:48

Tenisz MURÁNYI DOMONKOS

A korábbi világelső alig több mint egyórás meccsen győzte le a GS-tornán most debütáló magyar lányt.

2022.01.16 23:50:17

Tenisz HARMATH ÁKOS

A 31 éves szerb pályafutása során első alkalommal győzte le a magyar éljátékost.

2022.01.16 22:43:23

Tenisz THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Nem kivételeztek a klasszissal.