Tenisz: Fucsovics Márton döntős Rotterdamban!

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.03.06. 21:10
null
Fucsovics Márton a szombati mérkőzésen (Fotó: MTI)
Fucsovics Márton döntőbe jutott az 1.12 millió euró (403.5 millió forint) összdíjazású rotterdami kemény pályás férfi tenisztornán. A világranglista 59. helyén álló magyar játékos a horvát Borna Coricot múlta felül két játszmában. A nyíregyházi játékos jövő héttől minimum a 46. helyen fog állni, de ha megnyeri a tornát, úgy egészen a 37. helyig léphet előre.

 

Az első játszma rögvest egy brékkel indult, Fucsovics vette el a világranglista 26. helyén álló horvát adogatását. Ugyanakkor bőven jutott fordulat a szettbe, 3:3-nál Coric visszabrékelte Fucsovicsot, hogy aztán a magyar teniszező 4:3-nál a meccs harmadik brékjével szerezze vissza a fórt. Ez már elégnek bizonyult a játszma végéig, 52 percnyi játék után Fucsovics került előnybe (6:4).

A második szett 1:1-ig volt szoros, ekkor a magyar játékos ismét brékelte Coricot, majd a meccsen még kétszer – azaz a horvát több játékot nem is tudott nyerni (6:4, 6:1)

Fucsovics 1 óra és 37 perc alatt jutott fináléba, ahol az ellenfele Andrej Rubljov lesz, aki Sztefanosz Cicipaszt verte meg a délutáni elődöntőben.

A két teniszező eddig háromszor találkozott: a 2016-os barcelonai challenger-tornán és 2017-ben a budapesti Davis Kupa-párharc során a magyar játékos győzött, tavaly a Roland Garros nyolcaddöntőjében a moszkvai teniszező bizonyult jobbnak – jegyezte meg az MTI.

Fucsovics már most 66 ezer eurót keresett a héten, ha nyerni tud, úgy további 23 265 euró jön még ehhez. Ezzel minimum a 46. helyig, a döntő megnyerésével egészen a 37.-ig jöhet előre a világranglistán.

A mostani lesz a magyar játékos harmadik ATP-döntője, és az első 500-as tornán.

„Nagyon boldog vagyok – idézte a Borna Coric elleni győzelmet követően adott interjút Fucsovics Márton hivatalos Facebook-oldalának posztja. Egész héten jó teljesítmény nyújtok, jól megy a szerválás és élvezem a teniszt. Borna Coric ellen is úgy mentem fel a pályára, hogy megpróbálok nyugodtan teniszezni, élvezni a játékot, és a legjobbamat kitenni a pályára. Döntőbeli ellenfelem, Andrej Rubljov mostanában fantasztikusan játszik, különösen az ATP 500-as tornákon, amelyeken nagyon régóta nem veszített már meccset. Érdekes döntő előtt állunk, megpróbálom a legjobbamat adni, és élvezni ezeket a pillanatokat.

Ahogyan arra Fucsovics is kitért, Rubljov 19 veretlenül megvívott mérkőzésnél tart ATP 500-as tornákon. Ilyen kategóriájú viadalon legutóbb tavaly februárban a dubai negyeddöntőben kapott ki a brit Daniel Evanstől, azóta versenyt nyert Hamburgban, Szentpéterváron és Bécsben is.

ATP 500-AS TORNA, ROTTERDAM (1 117 900 euró, kemény pálya)
ELŐDÖNTŐ

Fucsovics Márton–Borna Coric (horvát) 6:4, 6:1
Korábban
Rubljov (orosz, 4.)
–Cicipasz (görög, 2.) 6:3, 7:6 (7–2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik