Tenisz: Ferrer a Golden Swing királya; Karlovic- és Simon-siker

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.23. 00:23
A spanyol David Ferrer Rio de Janeiróban, a horvát Ivo Karlovic Delray Beach-ben, míg a francia Gilles Simon hazai pályán, Marseille-ben ünnepelhetett ATP-tornagyőzelmet.

Simon döntő szett rövidítésben győzte le Gaël Monfils-t a marseille-i fináléban, ezzel másodszor hódította el a trófeát. Ez volt a Marseille-i tornán az ötödik alkalom, hogy két francia teniszező csapott össze a döntőben.

Ivo Karlovic történelmet írt az Egyesült Államokban: egy héttel harminchatodik születésnapja előtt nyerte meg a Delray Beach Opent, és lett így a torna valaha volt legidősebb győztese. Karlovic két szettben győzte le Donald Youngot a döntőben. A horvát szervagép 91 ászt ütött a hét folyamán.

Rio de Janeiróban David Ferrer örülhetett, a spanyol klasszis nagyon simán, 6:2, 6:3-ra intézte el Fabio Fogninit. Ez volt Ferrer idei második tornasikere, illetve pályafutása 23. ATP-tornagyőzelme. Diadalával Ferrer immár hét tornagyőzelmet számlál a latin-amerikai Golden Swing-sorozaton, melybe a quitói, a riói, a Sao Pauló-i, illetve a Buenos Aires-i versenyek számítanak bele ebben az évben. A spanyol játékos – aki korábban három-három alkalommal nyert Golden Swing-tornát Argentínában és Mexikóban – a vonatkozó ranglista élére ugrott.

TENISZ
ATP 500-AS TORNA, RIO DE JANEIRO (1 548 755 dollár, salak)
DÖNTŐ

Ferrer (spanyol, 2.)–Fognini (olasz, 4.) 6:2, 6:3

ATP 250-ES TORNA, MARSEILLE (632 840 euró, kemény pálya)
DÖNTŐ

Simon (francia, 5.)–Monfils (francia, 7.) 6:4, 1:6, 7:6

ATP 250-ES TORNA, DELRAY BEACH (549 230 dollár, kemény pálya)
DÖNTŐ

Karlovic (horvát, 4.)–Young (amerikai) 6:3, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik