B. D. K. 2021.05.26 13:21 Frissítve: 2021.05.26 15:37

Tenisz: elindul a Garroson a rákbetegségét legyőző spanyol játékos

Mint arról áprilisban beszámoltunk, újra edzésbe állt Carla Suárez Navarro spanyol teniszező, aki tavaly március óta daganatos megbetegedés miatt kezelésre szorult. A 32 éves játékos most bejelentette, hogy elindul a Roland Garroson. A korábbi világranglista-6. teniszező először versenyez azóta, hogy legyőzte a rákot – számolt be a eurosport.com.

Carla Suárez Navarróval az 1. fordulóban találkozhatunk (Fotó: Getty Images)

 

A sportoló korábban elárulta, szeretne mielőbb visszatérni a pályára és kijutni a tokiói olimpiára, ami tökéletes lezárása lehetne a pályafutásának.

Carla Suárez Navarro legutóbb tavaly februárban játszott tétmérkőzést, majd szeptemberben bejelentette, hogy rosszindulatú daganat miatt fél éve kezelésre szorul. A betegség a nyirokrendszerét támadta meg, kis kiterjedésű és korai stádiumú Hodgkin-limfómát diagnosztizáltak nála. Kemoterápián és sugárkezeléseken esett át, majd áprilisban bejelentette, hogy kigyógyult a betegségből.

„Az elmúlt hónapokban azért dolgoztam, hogy lehetőséget teremtsek magamnak arra, hogy még egyszer utoljára versenyezhessek Párizsban – árulta el Suárez. – Alig várom, hogy pályára léphessek, és újra átérezhessem azt, amit ez a torna mindig is jelentett nekem.”

A spanyol játékos februárban az Eurosport Player's Voice egyik részében elmondta, nem szeretne a kórházból visszavonulni, a pályán zárná le pályafutását – írja a eurosport.hu.

„A diagnózis előtt eldöntöttem, hogy 2020-ban felhagyok a profi tenisszel, de nagyon fontos nekem, hogy elbúcsúzhassak a teniszpályától. Nem szeretném, hogy az emberek úgy emlékezzenek rám, mint aki a kórházból köszönt el tőlük. Most tehát az van a fejemben, hogy ha minden jól alakul, remélhetőleg el tudok úgy búcsúzni, ahogyan szeretnék.”

Suárez 11 alkalommal játszott döntőt WTA-tornán, ezek közül kettőt tudott megnyerni.

Carla Suárez bejelentette, hogy elindul a Roland Garroson.


„A Roland Garroshoz fűződnek a karrierem legszebb pillanatai. Az első nagyszerű eredményeimet itt értem el, nagyon jó emlékeim vannak innen, és örülök annak, hogy még egyszer, utoljára versenyezhetek Párizsban – tette hozzá.


Suáreznek nem kell selejteznie a Roland Garroson – a torna a hatalmas esőzések ellenére is elkezdődött a selejtezőkkel –, így az 1. fordulóban lép pályára először.

2021.07.22 00:26:38

Tenisz RUSZANOV ANDRÁS

ALAPVONAL. Több mint hetven esztendeje, 1948 óta először láthattunk magyar férfi teniszezőt újra a wimbledoni negyeddöntőben; akkor egy szombathelyi, most egy nyíregyházi születésű játékos adta meg ezt az örömet nekünk, magyaroknak.

2021.07.18 22:42:22

Tenisz CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Sokakat taszított, de jóval többek számára örökkévaló emlékké merevítették ki a 75. születésnapját ma ünneplő Ilie Nastasét. A román hadsereg hajdani hosszú hajú tisztjét, akinek ma tábornoki nyugdíjat folyósítanak.

2021.07.11 22:53:20

Tenisz KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY. És egyszer talán Wimbledonban is Djokovicsot támogatják.

2021.07.11 14:07:09

Tenisz MURÁNYI DOMONKOS (összefoglaló), TÖRÖK DÁNIEL (percről percre)

A világelső szetthátrányból felállva legyőzte Berrettinit, így a GS-címek számában utolérte Federert és Nadalt.

2021.07.10 14:17:51

Tenisz CS. M.

Az ausztrál világelső karrierje második Grand Slam-torna-győzelmét aratta.