Tenisz: Djokovics nyerte meg a dubai finálét

Vágólapra másolva!
2013.03.02. 17:53
null
Novak Djokovics koncentrációjával ezúttal sem volt probléma (Fotó: Action Images)
A Dubaiban megrendezett férfi tenisztorna döntőjében a világelső szerb Novak Djokovics két szoros szettben legyőzte a cseh Tomás Berdychet.

A két teniszező a 14. egymás elleni mérkőzésére készült, és eddig óriási volt Djokovics fölénye, hiszen a 2010-es wimbledoni elődöntőjük kivételével minden alkalommal a szerb diadalmaskodott.

Ezúttal nem indult túl jól a mérkőzés a világelső számára, hiszen bár első két adogatását hozta, a harmadikat elvesztette, míg Berdych szerváira nem volt ellenszere – sikeres első szerva fogadásából először a nyolcadik játékban szerzett pontot a szerb –, így a cseh ellépett 4:2-re.

A bizonyos nyolcadik játékban aztán Djokovics háromszor is bréklabdához jutott, és bár Berdych az első kettőt még hárította, a harmadiknál a cseh ziccerben a hálóba ütött, így a szerb egyenlített (4:4). Rögtön ezután Berdychnek ismét lehetőségei voltak a brékre, de végül egyikkel sem tudott élni, így a szettben maradásért kellett adogatnia, majd miután ezt megtette, 6:5-ös Djokovics-vezetésnél ismét. A világelső ekkor két bréklabdához jutott, és már az elsőt kihasználva megnyerte az első szettet (7:5).

A második játszmában Djokovics 4:3-as vezetéséig mindkét játékos magabiztosan hozta adogatását, ekkor azonban a szerb bréklabdához jutott, és miután élt is vele, 5:3-nál a tornagyőzelemért szerválhatott.

Berdych előtt 0:30-nál felcsillant még a remény, sőt, 30:40-nél még bréklabdája is volt, de Djokovics megfordította a játékot, így karrierje 36. ATP-tornagyőzelmét aratta, Dubaiban pedig 2009, 2010 és 2011 után negyedszer diadalmaskodott. Ráadásul sorozatban 18. mérkőzését nyerte meg.

ATP 500-AS TORNA, DUBAI (1 785 500 dollár, kemény pálya)
DÖNTŐ
Djokovics (szerb, 1.)–Berdych (cseh, 3.) 7:6, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik