Tenisz: Balázs Attila feljutott a főtáblára a bécsi 500-ason

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.10.25. 17:17
null
Balázs Attila főtáblás a bécsi 500-as tornán (Fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet)
Balázs Attila két játszmában, 6:2, 6:4-re legyőzte a 38 éves brazil Bruno Soarest a bécsi kemény pályás ATP 500-as tenisztorna selejtezőjének második fordulójában, így feljutott a főtáblára.


Balázs Attila alig több mint két héttel ezelőtt még úgy nyilatkozott az M1-nek, hogy idén már nem versenyez többet, ám változtatott az eredeti elhatározásán, és mégis leadta a nevezését az év utolsó ATP 500-as tornájára, a bécsi kemény pályás viadalra.

A 32 éves magyar teniszező a selejtező első fordulójában szombaton két szettben nyert az amerikai színekben versenyző Rajeev Ram ellen (7:5, 6:1), vasárnap pedig a brazilok kiváló párosjátékosát, a háromszoros Grand Slam-bajnok, világranglista-hatodik Bruno Soarest is megverte 66 perc alatt (6:2, 6:4), így feljutott a főtáblára, melynek küzdelmei hétfőn kezdődnek.

Balázs az első fordulóban a lengyel Hubert Hurkacz-csal (31. a világranglistán) találkozik.

A viadal rangját egyébként jól jelzi az indulok névsora: az első kiemelt a világranglista-éllovas szerb Novak Djokovics, a második a friss US Open-bajnok osztrák Dominic Thiem, a harmadik a görög Sztefanosz Cicipasz, a negyedik pedig az orosz Danyiil Medvegyev.

ATP 500-AS TORNA, BÉCS (1 550 950 euró, kemény pálya)
SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
Balázs Attila (magyar, 8.)–B. Soares (brazil) 6:2, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik