H. Á.
MTI
2023.03.21 13:41 Frissítve: 2023.03.21 14:42

Tenisz: Babos Tímeának már hiányzott az egyes

A páros szereplés miatt kezdte csak meg márciusban az egyéni versenyzést Babos Tímea, aki rögtön 57 helyet javított a női tenisz-világranglistán.

 

Babosnak jól ment a játék a múlt héten (Fotó: Földi Imre)

A 29 éves játékos az elmúlt hetekben két kisebb ITF-tornán szerepelt a Dél-afrikai Köztársaságban, az első héten egy 25 ezer dollároson egyéniben a második fordulóig, párosban a döntőig jutott Pretoriában, majd a 60 ezresen egyéniben finalista volt, párosban elődöntős.

„Nagyon régen játszottam már egyénit, hiányzott. Nagyon izgultam szinte minden meccsen, és sajnos az első versenyen ez meg is látszott. Egyszerűen túl sokat akartam, túl sokat vártam el magamtól, így görcsössé váltam. A második héten sokkal felszabadultabban játszottam, kár, hogy pont a döntőben nem tudtam kihozni magamból a legjobbat” – jelentette ki a szövetség honlapján a WTA-rangsor 319. helyezettje, aki korábban a 25. helyen is megfordult.

A soproni teniszező kitért az egyéniben későinek mondható szezonrajtra is:

„Az első hónapokat a párosnak szenteltem. Így egyeztünk meg partneremmel, Kikivel, hogy feláldozunk néhány egyéni versenyt a páros oltárán. A ranglistahelyezéseim miatt szinte összeegyeztethetetlen a nagyobb Tour-versenyeken párosozni és közben ITF egyéni meccseket is játszani. Nem bántam meg, tanultam az elmúlt hónapokból, és várom, mit hoz a jövő.”

A francia Kristina Mladenoviccsal párosban kétszeres WTA-világbajnok és négyszeres Grand Slam-győztes játékos közölte, a páros szereplés mindig segít az egyéni játékán, és jót tesz a meccsterhelés.

„Miamiban a héten Kikivel fogunk párosozni. Utána Charlestonban meglátjuk, hogy pályára lépünk-e, vagy inkább kisebb egyéni versenyeken próbálunk pontokat szerezni” – tette hozzá Babos Tímea.

 

2023.05.17 23:35:14

Tenisz nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sport kegyetlenségének is aposztrofálhatnánk, hogy bár ezek után sem elvárás mindig megverni Angliát vagy Németországot, mégsem lesz már soha akkora meglepetés, mint volt. Ugyanez vonatkozik Marozsánra, legfeljebb ha egy Grand Slam-tornán arat hasonló diadalokat, a Fradi női kézisei meg az emlegetett final fourban.

2023.05.16 16:40:25

Tenisz nemzetisport.hu

A magyar teniszező megnyerte az első szettet, de utána a rutinosabb horvát megfordította a meccset.

2023.05.15 22:38:49

Tenisz nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A csúcsteniszhez kell egó és bátorság.

2023.05.15 11:31:41

Tenisz nemzetisport.hu

A magyar tenisz históriás könyvének aranylapjaira kívánkozik a 23 éves teniszező sikere.