Tenisz: Babos és Stollár is az 1. körben búcsúzott Budapesten

K. B./M. I. P.K. B./M. I. P.
Vágólapra másolva!
2022.07.11. 20:19
Babos Tímea és Stollár Fanny is kiesett a 250 ezer dollár összdíjazású budapesti salakpályás női tenisztorna első fordulójában: előbbi az ukrán Katyerina Baindltól, utóbbi a fehérorosz Aljakszandra Szasznovicstól kapott ki.
Babos Tímea az első körben kikapott Budapesten (Fotó: Dömötör Csaba) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA ÉRHETŐ EL!
Babos Tímea az első körben kikapott Budapesten (Fotó: Dömötör Csaba) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA ÉRHETŐ EL!

 

Utolsó pillanatban kapott végül szabadkártyát a budapesti WTA 250-es tornára Babos Tímea, akinek nem volt könnyű mérkőzése az első fordulóban annak ellenére, hogy a kvalifikációból, szerencsés vesztesként feljutó Katyerina Baindl ellen lépett pályára. A párosban négyszeres Grand Slam-győztes magyar nem becsülte alá a kihívást, s igaza is lett, riválisa remek játékkal rukkolt ki. Kissé zavarta a szél is a magyar lányt, időnként beszélgetett magával a pályán, amikor pedig a körülményekkel küzdött, hatalmas biztatást kapott a szurkolóktól is. Ennek ellenére nem jött össze a győzelem az egyébként jól játszó, kicsit talán balszerencsésebb Babosnak.

 „Kifelé próbáltam nyugalmat sugározni, miközben egyébként izgultam. Amikor kettő egynél odaléptem az alapvonalra, hogy szerváljak, elkezdtem hangosan beszélni, hogy kiadjam magamból a feszültséget. Ha nagyon elfojtom az érzéseimet, az nem tesz jót a teniszemnek sem. Nem volt ez másképp akkor sem, amikor a legjobb harmincban voltam a világranglistán” – nyilatkozta a mérkőzés után.

Nem az utóbbi időszak nehézségei miatt kommunikált tehát a pályán, bár mentális szempontból kétségkívül nehéz lehetett az utóbbi évek legsikeresebb magyar női teniszezőjének, hogy hosszú sérülése és a pandémia okozta helyzet miatt visszaesett a világranglistán, s úgy kellett kiállnia a hazai közönség elé, hogy az sem volt biztos, megkapja a játéklehetőséget a főtáblán.

A kvalifikációból feljutó Stollár Fanny kis híján meglepte az ötödik kiemelt Aljakszandra Szasznovicsot: az első játszmát ugyan elveszítette, ám a másodikat 6:0-ra megnyerte a világranglista 36. helyezettje ellen. A döntő szettben már nem járt sikerrel, az eredményjelző utoljára 4:3-nál tükrözte hűen a pályán zajló szoros küzdelmet. Stollár – Baboshoz hasonlóan – sérülés miatt indult kevés WTA-tornán az utóbbi időszakban, s korai búcsújuk után sorstársakként, együtt próbálhatnak szerencsét párosban.

WTA-250-ES TORNA, BUDAPEST (251 750 dollár, salak)
EGYES, 1. FORDULÓ (a 16 közé jutásért)

Katerina Baindl (ukrán)–Babos Tímea 6:4, 6:3
Aljakszandra Szasznovics (fehérorosz, 5.)–Stollár Fanny 6:3, 0:6, 6:3

KORÁBBAN
PÁROS, 1. FORDULÓ (a 8 közé jutásért)
Bondár Anna, Udvardy Panna–Julia Lohoff, Laura Ioana Paar (német, román) 5:7, 6:0, 10–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik