Roland Garros: az első kiemelt ellen kezdenek Gálfiék párosban

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2022.05.22. 16:29
null
Gálfi Dalma a második körben akár Bondár Annáékkal is összefuthat a Roland Garros páros versenyén (Fotó: Getty Images)
Elkészült a férfi és a női páros verseny beosztása a francia nemzetközi teniszbajnokságon (Roland Garros). Fucsovics Márton az amerikai Frances Tiafoe oldalán lép pályára a 11. helyen kiemelt olasz Fabio Fognini, Simone Bolelli kettős ellen. A női mezőnyben Gálfi Dalma és Anna Kalinszkaja az első kiemelt Barbora Krejcíková, Katerina Siniaková cseh duó ellen kezdi meg a szereplést.

A magyar és az amerikai játékos korábban még sosem játszott párost profi pályafutásuk során, míg az olasz kettős legutóbb a római ATP 1000-es tornán a döntőig menetelt, amelyben a horvát Nikola Mektic, Mate Pavic ellen kaptak ki két szettben 6:3, 7:6 (7–5)-re. Ha Fucsovicsék továbbjutnának, az Alekszandr Bublik, Thanasi Kokkinakis kazah, ausztrál páros és a Nathaniel Lammons, Kamil Majchrzak duó mérkőzésének győztesével játszanának a legjobb 32 között.

A női mezőnyben Bondár Anna és a belga Greetje Minnen duója a francia Alize Cornet, Diane Parry párosa ellen kezd majd, továbbjutás esetén pedig az első kiemelt és négyszeres GS-győztes cseh Barbora Krejcíková, Katerina Siniaková kettősével mérhetné össze tudását, utóbbi duó az első körben Gálfi Dalma és orosz partnere, Anna Kalinszkaja ellen lép pályára. Így a 2. fordulóban akár egy dupla magyar érdekeltségű párharc is összejöhet.

Bondár és Gálfi mellett Udvardy Panna is elindul a páros versenyben a német Vivian Heisen oldalán, ellenfelük pedig az Alja Tomljanovic, Doj Miszaki ausztrál, japán duó lesz. Továbbjutás esetén vagy az Alexa Guarachi, Andreja Klepac hatodik helyen kiemelt chilei, szlovén páros vagy az Ulrikke Eikeri, Catherine Harrison norvég, amerikai kettős ellen küzdhet meg a 3. fordulóba jutásért.

ROLAND GARROS, PÁRIZS (21 256 800 euró, salak)
PÁROS, 1. FORDULÓ
FÉRFI
május 24., kedd, 11.00:
Bolelli, Fognini (olasz, 11.)–Fucsovics, Tiafoe (magyar, amerikai)
NŐI
május 25., szerda, 11.00:
Bondár, Minnen (magyar, belga)–Cornet, Parry (francia)
május 25., szerda, 11.00: Miszaki Doj, Tomljanovic (japán, ausztrál)–Heisen, Udvardy (német, francia)
május 25., szerda, 11.00: Krejcíková, Siníaková (cseh, 1.)–Gálfi, Kalinszkaja (magyar, orosz)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik