Babosék és a szövetség emberei is megegyeznének

KLEIN RONKLEIN RON
Vágólapra másolva!
2015.01.06. 11:47
null
Babos Tímea 11 éves kora óta mindig a nemzeti csapat rendelkezésére állt (Fotó: Korponai Tamás)
Babos Tímea, a legjobb magyar női teniszező 2014-ben pályára lépett a Fed-kupában, idei szereplése azonban egyelőre bizonytalan.

 

A KAPITÁNY BECSERÉLNÉ BABOST
„Ez fekete-fehér helyzet. Ha valakivel van megállapodásunk, nevezem, ha nincs, nem. Nagyon bízom a megegyezésben, ha ez sikerül, nem kérdés, hogy becserélem, hiszen ő az első számú magyar női játékos, a csapatnak pedig nagy szüksége van rá” – mondta a Nemzeti Sportnak Juhász Gábor, a magyar Fed-kupa-csapat kapitánya.

Amikor január 5-én lezárult az euro-afrikai zóna I. csoportjának nevezési határideje, gyorsan ránéztünk a mezőnyre, hogy a budapesti Syma-csarnokban február 4. és 7. között rendezendő Fed-kupán pályára lépnek-e olyan klasszisok, mint a világranglista- 7. szerb Ana Ivanovics, vagy a 42. fehérorosz Viktorija Azarenka. Előbbit nem nevezték, utóbbit igen. Csakhogy van ennél nagyobb problémánk is.

A Babos Tímeát képviselő édesapa és menedzser, Babos Csaba, valamit a Magyar Teniszszövetség egyelőre nem állapodott meg a világranglista-96. teniszezőnő szerepléséről, így Juhász Gábor, a Fed-kupa-csapat kapitánya Jani Réka mellett Gálfi Dalmát, Stollár Fannyt és Bondár Annát nevezte a hétfő déli határidőig. Babosra egyetlen magyar top 100-as játékosként nagy szükség lenne.

„Természetesen szeretnénk, hogy Babos Tímea, Magyarország éljátékosa pályára lépjen a hazai rendezésű Fed-kupán – kezdte Richter Attila, a Magyar Teniszszövetség főtitkára. – A tárgyalások még zajlanak. A szövetség egyszerűen nem képes minden feltételnek eleget tenni, de lehetőségeihez képest a maximumot ajánlotta.”

Nem csak a szövetség, Babos Csaba is szeretné, hogy lánya ott legyen februárban a Syma-csarnokban, ezzel pedig maximálisan egyetért az éppen Kínában tartózkodó Tímea is. Az esély nem pattogott el, hiszen a verseny előtti napokban rendezett kapitányi értekezletig minden válogatott kettőt cserélhet.

„Azzal kezdem, hogy a szövetségnek és nekünk Timivel egyaránt érdekünk, hogy megállapodjunk egymással – mondta a Nemzeti Sport érdeklődésére Babos Csaba. – Egyelőre nem egyeztünk meg, de a Fed-kupa előtt még két játékost lehet cserélni. Felajánlottam a szövetségnek, hogy nevezzék Timit, ám nem tették meg a gesztust, ami érzelmileg megérintett, de ez természetesen a kapitány döntése, amit tudomásul vettem. Nem elsősorban az anyagiakról nem tudunk megegyezni, 2014 februárjában jeleztem már, hogy azokkal a feltételekkel, amelyekben tavaly is megállapodtunk, Timi 2015-ben is vállalja a szereplést. Juniorként korántsem kapott akkora támogatást, mint a jelenlegi versenyzők, bár tény, a szövetségnek nem is voltak olyan lehetőségei, mint most. Ettől függetlenül szeretnénk, ha végre megbecsülnék Magyarország első számú játékosának a juniorok és a felnőttek között elért eredményeit. Későn, csupán karácsonyt követően ültünk le először megbeszélni a részvétel feltételeit, amelyek változtak a tavalyihoz képest, de Timi tizenegy éves kora óta minden nemzeti versenyen pályára lépett, bízom benne, hogy ez a jövőben is így lesz.”

Tehát esély van, idő szintúgy, tárgyalás meg lesz – csupán az a kérdés, végül megegyezéssel zárul-e a történet, hiszen mind a szövetségnek, mind a játékosnak kínos lenne, ha Magyarország legjobb teniszezője nem lépne pályára a hazai rendezésű Fed-kupában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik