Aus. Open: Köszönöm, hogy sokan szorítottak értem, nagyon jólesett – Fucsovics

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.02.12. 13:48
null
Fucsovics Márton mindent megtett a mai mérkőzésen is (Fotó: AFP)
Mint arról beszámoltunk, Fucsovics Márton négy szettben kikapott a torna 14. kiemeltjétől, Milos Raonictól a Melbourne-ben zajló Australian Open férfi egyesének harmadik fordulójában. A mérkőzés után a magyar teniszező dicsérte ellenfelét és megköszönte szurkolóinak a támogatást.

Fucsovics Márton fáradtan összegzett a csata után az MTI-nek:

„A taktika az volt, hogy a végén egy nagy tenyeressel beütöm a meccslabdát. Hát, akadt egy-két hiba a taktikában... Komolyra fordítva a szót, az az igazság, hogy nem szeretek játszani Raonic ellen. Ráadásul kicsit meglepett, hogy jól tartotta játékban a labdát, és kevesebbet hibázott, mint gondoltam.”

Az ápolásról a magyar teniszező közölte, nemcsak a combjával és a csípőjével akadtak gondjai:

„Az az igazság, hogy mindenem fájt. Küzdöttem, ez ma ennyire volt elég. Eljutottam két ötszettes meccsel a harmadik körig, úgyhogy nem maradt hiányérzetem. Köszönöm, hogy sokan szorítottak értem, nagyon jólesett” – fűzte hozzá.

Milos Raonic a mérkőzés után elmondta, sajnálja Fucsovics sérülését.

„Nagyon sajnálom, hogy megsérült, remélem nem súlyos és gyorsan túl lesz rajta” – kezdte nyilatkozatát a kanadai versenyző a hivatalos sajtótájékoztatón.

„Boldog vagyok, hogy továbbjutottam a negyedik körbe. Mostantól egyre nehezebb lesz, de megpróbálok egyre jobbá válni” – mondta Raonic.

„Melegebb van itt, gyorsabbak és élesebbek a labdák és ez fekszik nekem” – válaszolta arra a kérdésre, hogy miért szerepel minden évben jól ezen a tornán. Hozzátette: mivel ez az év első nagy viadala, mindig frissen érkezik rá, egészségesen, tele energiával.

Fucsovics Márton később közösségi oldalán is megosztotta a véleményét a találkozót követően, mint írta: a „mérkőzés elejétől még úgy éreztem, hogy sikerült az előző napok frissességével a pályára lépni még annak ellenére is, hogy fogadóként sokáig nem találtam meg a kellő ritmust, viszont a 3. szettől kezdve egyre jobban rányomta a fáradtság a bélyegét a játékomra.”

A magyar teniszező azt is hozzátette, hogy az idei Australian Openen elért eredményei arra ösztönzik, hogy edzői stábjával folytassa az eddigi munkát.

AUSTRALIAN OPEN, Melbourne, (kemény pálya, 80 000 000 ausztrál dollár összdíjazás) – (Tv: Eurosport, Eurosport2)
FÉRFI EGYES
3. FORDULÓ
(a 16 közé kerülésért)
Fucsovics Márton–Milos Raonic (kanadai, 14.) 6:7 (2–7), 7:5, 2:6, 2:6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik