Nem lett főtáblás az utolsó Garrosán induló Thiem

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.05.22. 21:22
Thiem az emlékbe kapott rétegrenddel (Fotó: Imago)
Az idény végén visszavonuló Dominic Thiem nem jutott főtáblára pályafutása utolsó Roland Garrosán: az egyetlen US Open-győztes osztrák teniszező a finn Otto Virtanentől kapott ki két játszmában a selejtező második fordulójában, s a veresége után a torna szervezői el is köszöntek tőle

 

Virtanen 6:2, 7:5-ös sikere után a torna versenyigazgatója, a korábbi kétszeres GS-tornagyőztes, és egykori világelső, Amelie Mauresmo lépett a Suzanne Lenglen stadion salakjára, hogy köszöntse Dominic Thiemet, s egy a Garros salakborításának egy réteges metszetével ajándékozta meg az osztrákot, majd együtt nézték meg Thiem legszebb garrosos pillanataiból összeállított kisfilmet, ami után Thiem megkapta a mikrofont.

„Különleges kapcsolatom volt mindig is a Garrosszal. A juniorként lejátszott döntőkkel kezdődött, aztán a felnőttek között is rengeteg életre szóló emléket szereztem. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan nézőként visszatérek, mindenkinek nagyszerű szórakozást kívánok az idei torna további részéhez” – köszönt el a salakpályás Grand Slam-tornától és a Suzanne Lenglen stadion közönségétől a 30 éves osztrák.

Thiem bő két hete jelentette be, hogy az idei bécsi tonra lesz az utolsó versenye, s utána befejezi a profi játékot. Pályafutása csúcsán a világranglista harmadik helyén állt, és megnyerte a 2020-as US Opent, első osztrákként – és ezzel Thomas Muster 1995-ös Roland Garroson aratott sikere óta a második osztrák GS-tornagyőztesnek mondhatta magát. Noha akkor már évek óta stabil top 10-es játékosnak számított, 2021-re visszaesett a formája, olyannyira, hogy a koronavírus-járvány miatt elhalasztott olimpiai játékoktól is visszalépett, majd augusztus közepén kiderült: csuklósérülése miatt az évben többet már versenyez.

Végül bő háromnegyed év után tért vissza, ám még többet, összesen 14 hónapot kellett várnia, mire újra meccset tudott nyerni – ekkor már 300-on kívül volt a világranglistán. Jelenleg is azért küzd, hogy stabilan a legjobb száz közé visszakerüljön, mert két éve áprilisban volt legutóbb a legjobb ötvenben, és pillanatnyilag a 131. helyen áll.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik