Tenisz: jöhet az ausztrálok elleni Davis-kupa-csata

GYŐRI FERENCGYŐRI FERENC
Vágólapra másolva!
2022.02.24. 23:43
Legjobbjaink a jövő héten Ausztráliával csapnak össze a világdöntőbe jutásért vívandó selejtezőn.
A magyar Davis-kupa-válogatott edzése az indulás előtt (Fotó: Tumbász Hédi) 
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK
A magyar Davis-kupa-válogatott edzése az indulás előtt (Fotó: Tumbász Hédi) A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK

 

 

Dubai érintésével pénteken már el is utazik a magyar Davis-kupa-válogatott Sydney-be, ahol jövő héten pénteken és szombaton lejátssza a szeptemberben kezdődő világdöntő selejtezőjét Ausztrália ellen. A mieink azért kényszerülnek vendégségbe, mert legutóbb, vagyis 1995-ben hazai pályán, a Kisstadionban fogadták az ausztrálokat, s győzték le emlékezetes csatában 3–2-re, amivel bejutottak a világcsoportba. Akkor még játékosként, most edzőként erősíti a mieink sorait Noszály Sándor, aki csütörtökön, a Nemzeti Edzésközpont kemény pályáján megtartott délelőtti edzésen Marozsán Fábiánnal és Piros Zsomborral foglalkozott.

A két fiatal az ügyességi bemelegítő feladatokat követően hosszú időn keresztül a slice-okat, vagyis a pörgetett ütéseket gyakorolta, s ha a labda a T-vonal környékére érkezett, a másik játékosnak fel kellett jönnie a hálóhoz. A folytatásban második adogatásokat ütöttek, s a túloldalról ezeket azonnal megtámadta a fogadó, hogy ingyenpontot szerezhessen. Piros egyébként a közelmúltban átesett a koronavírus-fertőzésen, ami nagyon megviselte, több napig lázas volt, majd két napig hányt, ám első sydney-i fellépésére százszázalékos állapotba kerülhet.

A másik pályán Fajta Péter és a válogatott tartaléka, a balkezes Velcz Zsombor gyakorolt Palágyi Miklós irányításával. Fucsovics Márton értelemszerűen Dubaiban csatlakozik a többiekhez (Valkusz Máté tagja még az utazó keretnek), ahol a helyi 500-as ATP-tornán a kanadai Denis Shapovalovtól kapott ki az első körben. Ott két edzője közül Jancsó Miklós segítette, Davis-kupa-csapatunk megbízott szövetségi kapitánya, Nagy Zoltán ugyanis Doha után hazautazott, hogy az ausztrálok elleni felkészüléssel foglalkozhasson. Együttesünk vasárnap kora délután edz először a párharc helyszínén.

„Fontos volt, hogy mindegyik játékosunk tudott tornát játszani a múlt héten, Piros Zsombor hasfalhúzódása és Covid-fertőzése után szerencsére egyre jobb passzban van, és Valkusz Máté fizikai állapota is sokat javult   – szögezte le Nagy Zoltán.  – Dolgozunk, igyekszünk alkalmazkodni a körülményekhez, a pályához, a labdához, és jól időzíteni a formát. A ranglistahelyezések és a papírforma is azt mutatja, hogy Fucsovics Marci és Piros Zsombi játssza az egyéni meccseket Ausztráliában, míg a páros összeállításáról az első két egyestalálkozó után döntök. Ismerjük az ausztrál játékosokat, a hazai pálya őket segíti, és természetesen a ranglistás pozíciók is mellettük szólnak. A Davis-kupában a csapatért, egymásért és a nemzetért való küzdés mindenkiből sokat tud kihozni, ez remélhetőleg megmutatkozik nálunk a következő összecsapáson.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik