Tenisz: Babos Tímea párosban már negyeddöntős Dubaiban

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.03.10. 14:33
null
Babos Tímea az idei dubai versenyen (Fotó: Getty Images)
Babos Tímea – oldalán Veronyika Kugyermetovával – bejutott a negyeddöntőbe a kemény pályás dubai női tenisztorna páros versenyében – írja az MTI.

 

A 27 éves magyar játékos és orosz partnere – az ötödikként kiemelt páros – szerdán a Plísková ikrekkel, Karolínával és Kristynával találkozott, s az összecsapás egyoldalúan alakult: Babosék kezdésnél és 4:2-nél is elvették a csehek adogatását, akik csak 2:5-nél jutottak először bréklabdához. Ezzel nem tudtak élni, majd a második felvonásban a magyar-orosz kettős 5:1-re meglépett, és – noha Plískováék egy bréket ledolgoztak – már nem engedte ki a kezéből a meccset, amely egy órán át tartott.

A soproni teniszező párosban háromszoros világ- és négyszeres Grand Slam-bajnok, ám Dubaiban sem szokásos partnerével, Kristina Mladenoviccsal szerepel. A francia játékos – aki az Emírségekben egyesben a második fordulóig jutott – sérülésre hivatkozva a februári Australian Openen sem indult el párosban, bár címvédők voltak Babossal.

Egyéniben sem volt jobb napja Karolína Plískovának: a második helyen kiemelt cseh játékos mindössze két játékot nyert meg, és a világranglistán harminc hellyel mögötte álló amerikai Jessica Pegula búcsúztatta. Az első körben Babost verő észt Anett Kontaveit is kiesett, őt a fehérorosz Arina Szabalenka győzte le.

WTA-TORNA, DUBAI (kemény pálya, 1 835 490 dollár összdíjazás)
PÁROS, NYOLCADDÖNTŐ

Babos Tímea, Veronyika Kugyermetova (magyar, orosz, 5.)–Karolína Plísková, Kristyna Plísková (cseh) 6:2, 6:4
EGYES, NYOLCADDÖNTŐ
Pegula (amerikai)–Ka. Plísková (cseh, 2.) 6:0, 6:2
Szabalenka (fehérorosz, 3.)–Kontaveit (észt, 15.) 6:3, 6:2
Krejcíková (cseh)–Kuznyecova (orosz) 6:3, 6:2

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik