Tenisz: Federer három és fél év után újra nyert Nadal ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.01. 16:49
null
Roger Federer hetedszer nyerte meg a bázeli versenyt (Fotó: AFP)
Roger Federer 6:3, 5:7, 6:3-ra legyőzte Rafael Nadalt a bázeli tenisztorna döntőjében, ezzel megvédte a címét.

 

CSAK HALLÉBAN NYERT TÖBBSZÖR

Federer a hetedik trófeáját nyerte meg szülővárosában, Bázelben. Ennél többször, (nyolcszor) csak Halléban diadalmaskodott, míg Wimbledonban, Cincinnatiben és Dubaiban szintén hétszer menetelt a végső sikerig.

Összesen már 88 ATP-tornagyőzelemnél jár.

Érdemes volt leülni a számítógép elé, és megnézni a bázeli döntőt, hiszen Federer és Nadal több mint 21 hónap után csapott össze újra, Svájcban pedig először. Legutóbb a 2014-es Australian Open elődöntőjében találkoztak, amikor a spanyol három játszmában nyert, most azonban fordított volt a leosztás.

Federer jóval kezdeményezőbben játszott, sokkal több nyerő ütése mellett az is belefért, hogy kicsivel többet hibázzon ellenfelénél. Az első szettben négy bréklabdájából kettőt is kihasznált, míg Nadal kettőből egyet sem tudott.

A második játszmában Federer még stabilabban teniszezett, adogatóként sokáig alig veszített pontot. Nadal azonban szívósan tartotta magát, sőt 5:5-nél elvette a svájci szervajátékát, majd hozta a sajátját.

A döntő játszmában 4:3-ig haladtak fej fej mellett, ekkor Nadal ingott meg, Federer pedig élt a lehetőséggel, brékelt. A következő játékban 40:30-nál mérkőzéslabdához jutott, ám ellenfele ezt még hárította, kívülről csípte a vonalat az elütése. A második meccslabdánál azonban hosszúra szállt a fogadása, így Federer öt vereség után újra legyőzte Nadalt – ezt megelőzően legutóbb a 2012-es Indian Wells-i torna elődöntőjében sikerült ez neki.

Az egymás elleni mérlegüket tekintve a spanyol már „csak” 23–11-re vezet.

ATP 500-AS TORNA, BÁZEL (1 575 295 euró, kemény pálya)
DÖNTŐ

Federer (svájci, 1.)–Nadal (spanyol, 2.) 6:3, 5:7, 6:3

ATP 250-AS TORNA, VALENCIA (1 745 040 euró, kemény pálya)
DÖNTŐ

Sousa (portugál)–Bautista-Agut (spanyol, 7.) 3:6, 6:3, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik