Tenisz: először született brit diadal salakos ATP-tornán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.04. 14:14
Andy Murray megszerezte a tenisz történetének első brit ATP-tornagyőzelmét salakon, miután a müncheni torna eső miatt hétfőre halasztott fináléjában 7:6, 5:7, 7:6-ra legyőzte Philipp Kohlschreibert.

A mérkőzést vasárnap több órás várakozást követően kezdte el a két teniszező, de az első szett 3:2-es állásáig jutottak (Kohlschreiber vezetett 23 percnyi játék után), mielőtt félbeszakították.

Hétfőn 11 órakor folytatták a meccset, amely elképesztő izgalmakat hozott. Murray rövidítésben hozta az első játszmát, amelyben 6:6-ig salakon szokatlan módot még csak bréklabdáig sem jutottak a játékosok. A rövidítés 7–4-re a skóté lett.

A folytatásban a német versenyző elvette Murray adogatását, a skót visszabrékelt, de 6:5-nél ismét sikerrel járt Kohlscheriber, így egyenlített. A döntő játszmában is mindegyikjátékos hozta az adogatását, s bár Murray megingott a rövidítés elején, végül 7–4-re hozta a tie-breaket és megnyerte a meccset.

Először nyert brit teniszező salakpályás ATP-tornát, míg Murraynek ez volt az első tornagyőzelme 2015-ben, zsinórban a tizedik szezonjában, amelyben legalább egy trófeát nyert.

ATP 250-ES TORNA, MÜNCHEN (494 310 euró, salak)
EGYES, NYOLCADDÖNTŐ

Murray (brit, 1.)–Kohlschreiber (német, 5.) 7:6, 5:7, 7:6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik