Tenisz: Ferrerrel már nem bírt a csodásan menetelő Haas

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.03.29. 22:14
null
Tommy Haas megizzasztotta Ferrert is, amíg bírta erővel (Fotók: Reuters)
Az elődöntőben ért véget Tommy Haas menetelése a Miamiban zajló tenisztornán. A korábban többek között a világelső Novak Djokovicsot is búcsúztató német játékos megnyerte az első játszmát, és még a döntő szettben is többször brékelőnybe került, végül 4:6, 6:2, 6:3-ra kikapott a 3. kiemelt spanyol David Ferrertől.

Tommy Haas újabb remek produkcióval állt elő, de ezúttal már nem olyan jóval, ami elég lett volna a győzelemhez. Ő lehetett volna a legidősebb játékos Jimmy Connors 1988-as – szintén Miamiban bemutatott – menetelése óta, aki döntőbe jut mesterversenyen (ez volt egyébként az első alkalom, hogy a floridai viadalon két olyan teniszező találkozott az elődöntőben, aki már betöltötte a harmadik ikszet).

Pedig jól kezdett, az első szettben már dupla brékelőnyben is volt, végül csak 6:4-re nyert. Nagy segítséget kapott Ferrertől is, aki 18 ki nem kényszerített hibát követett el.

Ferrer sorozatban öt játékot nyert meg a végén
Ferrer sorozatban öt játékot nyert meg a végén

A folytatásra összeszedte magát a spanyol, a játék képe megváltozott, és Ferrer 6:2-vel kiharcolta a döntő játszmát. Amiben aztán rögtön elveszítette az adogatását, majd hiába vette egyből vissza, másodszor is lebrékelte a német.

Haas 3:1-re vezetett, de érezni lehetett, hogy nem feltétlenül tudja végigvinni előnyét. Nem is sikerült neki, Ferrer fizikailag egyértelműen fölé kerekedett, így pedig már nem volt kérdés, ki lesz a győztes.

A harmadik kiemelt spanyol sorozatban öt játékot nyert meg, így ő készülhet a fináléra, ahol a későbbi elődöntőben a francia Richard Gasquet három szettben legyőző az Andy Murray lesz az ellenfele. A brit az első szettet rövidítésben még elbukta, utána viszont két sima szettben fordított, és ezzel bejutott a fináléba.

 

ATP 1000-ES TORNA, MIAMI (4 330 625 dollár, kemény pálya)
EGYES, ELŐDÖNTŐ

Ferrer (spanyol, 3.)–Haas (német, 15.) 4:6, 6:2, 6:3

KÉSŐBB
Murray (brit, 2.)–Gasquet (francia, 8.) 6:7, 6:1, 6:2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik