Azarenka meccslabdákat hárítva verte meg Kerbert

Vágólapra másolva!
2012.10.25. 01:25
null
Viktorija Azarenkának összeszorított fogakkal kellett küzdenie (Fotó: Reuters, archív)
Viktorija Azarenka két mérkőzéslabdát hárítva megverte Angelique Kerbert, így győzelemmel mutatkozott be a női teniszezők év végi világbajnokságán Isztambulban. A torna második napján Serena Williams két játszmában nyert Li Na ellen, míg Marija Sarapova szetthátrányból fordítva legyűrte Agnieszka Radwanskát, ezzel elfoglalta helyét a legjobb négy között.

 

A nap a harmadik ikszet betöltöttek összecsapásával kezdődött, Serena Williams (31) Li Nával (30) találkozott. A két játékos legutóbbi hat meccséből ötöt Williams nyert meg, ám egyetlen fedett kemény pályás találkozójukon a kínai diadalmaskodott. Most erre nem sok esélye volt, bár az első szettben 4:1-re is vezetett. Innen 5:4-re fordított az amerikai, és kétszer is szerválhatott a játszmáért, amit végül csak rövidítésben tudott megnyerni.

A második szett már nem hozott ekkora csatát, Williams 6:3-mal söpörte be második győzelmét a tornán.

Az általa kedden megvert Angelique Kerber sokáig emlékezetes meccset játszott Viktorija Azarenkával, és nem sokon múlott, hogy megverje a világelsőt. Az első szettet rövidítésben nyerte meg, mégpedig 13–11-re, ami csúcsbeállítás a torna történetében.

„A rövidítésben hat kettes vezetésemnél három nagyszerű pontot játszott, majd elkövettem egy buta hibát" – emlékezett vissza Azarenka, aki öt játszmalabdát hagyott ekkor veszni.

A második szettben 5:4-re vezetett Kerber, és Azarenka adogatásánál 40:15-je volt, de a fehérorosz agresszív játékkal hárította a meccslabdákat, majd rövidítésben egyenlített.

„Vika elképesztően játszott a mérkőzéslabdáknál, egyszerűen semmit sem tehettem" – elevenítette fel az összecsapás kulcsmomentumait Kerber.

A döntő felvonás 6:4-gyel Azarenkáé lett, így a jelenlegi top 8-ban továbbra is ő az egyetlen játékos, akit Kerber nem tudott még legyőzni.

Az utolsó szerdai mérkőzés már eleve későn kezdődött, ráadásul Agnieszka Radwanska és Marija Sarapova szintén sokáig nyúzta egymást. Kedden mindketten győzelemmel kezdték meg szereplésüket, egymás elleni meccsük pedig a lengyel kezében volt, hiszen 7:5, 4:2-es vezetésénél szerválhatott. Ezután azonban az addig sok hibával játszó Sarapova elkezdett pontosabban teniszezni, ennek köszönhetően 5:4-re fordított, majd 7:5-tel egyenlített.

A döntő játszmát már helyi idő szerint hajnali egy óra után kezdték el, de megérte végignézni, ugyanis fej fej mellett haladva egymást sarkallták egyre jobb teljesítményre. Sarapova végül 5:5-nél elvette Radwanska adogatójátékát, majd egy ásszal hozta a sajátját, így 3 óra 12 perc után ő fogadhatta ellenfele gratulációját. A szőke orosz az utolsó, a Petra Kvitová helyére beugró Samantha Stosur elleni csoportmérkőzésének eredményétől függetlenül bejutott az elődöntőbe.

WTA-TORNA, TEB BNP PARIBAS WTA CHAMPIONSHIPS, ISZTAMBUL (4 900 000 dollár, kemény pálya)
FEHÉR-CSOPORT
Sarapova (orosz)–A. Radwanska (lengyel) 5:7, 7:5, 7:5
KEDDEN JÁTSZOTTÁK
Sarapova (orosz, 2.)–Errani (olasz, 7.) 6:3, 6:2
Radwanska (lengyel, 4.)–Kvitová (cseh, 6.) 6:3, 6:2
VÖRÖS-CSOPORT
S. Williams (amerikai, 3.)–Li Na (kína, 8.) 7:6, 6:3
V. Azarenka (fehérorosz, 1.)–Kerber (német, 5.) 6:7, 7:6, 6:4
KEDDEN JÁTSZOTTÁK
S. Williams (amerikai, 3.)–Kerber (német, 5.) 6:4, 6:1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik