Czink Melinda egy nap alatt végül legyűrte cseh ellenfelét

Vágólapra másolva!
2009.06.11. 14:45
Címkék
A hétfőn kiadott legfrissebb világranglistán 57. és így pályafutása eddigi legjobb helyezését elfoglaló Czink Melinda tartja nagyszerű idei formáját és továbbra is kiválóan teniszezik. Ez alkalommal a világranglista 84. helyén álló cseh Barbora Zahlavová-Strycová ellen bizonyította ezt, amikor a birminghami füves pályás tenisztornán két szettben legyőzte az eső miatt szerdáról áthúzódó találkozón, és bejutott a legjobb 16 közé.
Czink sokáig tartó meccsen diadalmaskodott
Fotó: Action Images (archív)
Czink sokáig tartó meccsen diadalmaskodott
Czink sokáig tartó meccsen diadalmaskodott
Fotó: Action Images (archív)
Czink sokáig tartó meccsen diadalmaskodott

Czink kicsit nehezen lendült játékba – még szerdán – a cseh játékos ellen, 3:2-ig fej fej mellett haladtak, aztán a magyar rákapcsolt, és kétszer brékelni tudott, így könnyedén hozta az első szettet 6:2-re.

A második játszma elején Czink gyorsan megnyerte saját szerváját, majd 1:1-et követően szintén gyorsan elpasszolta a sajátját. Megjegyzendő, hogy ebben a két adogatójátékában Melindának három kettős hibája volt.

A folytatásban, ha nehezen is, mindketten hozták adogatásukat, amikor 2:3-nál, Zahlavová-Strycová adogatásakor, 48 perc játék után esőszünet miatt a találkozó felfüggesztése mellett döntött a főbíró.

A mérkőzést szerdán már nem is lehetett folytatni, és csütörtökön is csak egy órával a kiadottnál később kezdődött. Az ok prózai: miután a nap első meccsei a vége felé közeledtek, Birminghamben újfent elkezdett esni az eső.

Czink és Zahlavová-Strycová tehát ott állt gyakorlatilag bemelegítve, amikor ismét letakarták a füvet, és felfüggesztették a játékot. Egy óra múlva aztán már folytatni tudták a szerdán elkezdett találkozót.

A majdnem 24 órás szünet Melindának tett jót, rögtön elvette cseh ellenfele adogatását, és 3:3-ra egyenlíteni tudott. Miután Czink hozta sajátját, két bréklabdája volt az 5:3-hoz.

A másodikat már nem hibázta el, és a mérkőzésért adogathatott, és olyan magabiztos volt, mint a csütörtöki 25 perces játék során állandóan. Simán nyerte a szerváját, és összességében 73 perc alatt bejutott a 3. fordulóba, a legjobb 16 közé.

A nyolcaddöntőben Czink ellenfele a torna 3. kiemeltje, a kanadai Alexandra Wozniak lesz, és a torna hivatalos honlapján található kiírás szerint már ma este összecsaphatnak. Wozniak a 23. helyen áll a világranglistán, és idén 12 nyert meccse mellett ugyanennyi vereséget szenvedett el.

Czink és Wozniak eddig kétszer találkozott, 2005-ben a Palm Beach-i tornán és két éve a washingtoni versenyen is Czink diadalmaskodott – ugyanakkor megjegyzendő, hogy mindkét mérkőzést salakon rendezték.

WTA-TORNA, AEGON CLASSIC, BIRMINGHAM (220 000, füves pálya)

2. FORDULÓ
U. Radwanska (lengyel)–Cetkovská (cseh) 6:3, 7:5
Schiavone (olasz, 7.)–Koritceva (ukrán) 6:1, 6:1
Vinci (olasz, 14.)–Osterloh (amerikai) 6:4, 6:2
Wickmayer (belga)–Krajicek (holland) 6:2, 6:4
KORÁBBAN
Czink (magyar, 16.)–S.-Zahlavová (cseh) 6:2, 6:3

A 2. FORDULÓ EREDMÉNYEI ÉS PÁROSÍTÁSA
Cseng Csie (kínai, 1.)–South (brit)
Scheepers (dél-afrikai)–Rybariková (szlovák, 13.)
U. Radwanska (lengyel)–Cetkovská (cseh) 6:3, 7:5
Görges (német)–Errani (olasz, 8.)
Wozniak (kanadai, 3.)–Govorcova (fehérorosz) 6:4, 6:4
Czink (magyar, 16.)–S. Zahlavová (cseh) 6:2, 6:3
Mirza (indiai)–Keothavong (brit, 11.) 6:1, 7:6
Baltacha (brit)–Pavljucsenkova (orosz, 5.)
Vögele (svájci)–Makarova (orosz, 6.) 6:3, 3:6, 6:2
Cavaday (brit)–Tanasugarn (thaiföldi, 12.) 7:6, 2:6, 6:4
Rezai (francia, 15.)–Kudrjavceva (orosz)
Groth (szlovák)–Li Na (kínai, 4.)
Schiavone (olasz, 7.)–Koritceva (ukrán) 6:1, 6:1
Sarapova (orosz)–Glatch (amerikai)
Vinci (olasz, 14.)–Osterloh (amerikai) 6:4, 6:2
Wickmayer (belga)–Krajicek (holland) 6:2, 6:4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik