Djokovics nagy küzdelemben, de megnyerte a szerb–horvát rangadót

Vágólapra másolva!
2008.09.01. 07:30
Címkék
Óriási küzdelemre kényszerült a US Open 3. fordulójában a szerb Novak Djokovics, de a harmadik kiemelt klasszis végül leküzdötte a horvát Marin Cilic makacs ellenállását. Djokovics a tizenhat között a spanyol Tommy Robredóval játszik. Továbbjutott a finn Nieminent legyőzve a chilei Fernando González, a nőknél már nyolc között az orosz Jelena Gyementyjeva és a svájci Patty Schnyder is.
Kis híján orra bukott: Djokovics nagyon megszenvedett Ciliccsel
Fotó: Reuters
Kis híján orra bukott: Djokovics nagyon megszenvedett Ciliccsel
Kis híján orra bukott: Djokovics nagyon megszenvedett Ciliccsel
Fotó: Reuters
Kis híján orra bukott: Djokovics nagyon megszenvedett Ciliccsel

Nyolc perc híján négy óra: ennyi ideig küszködött Novak Djokovics a harmincadik kiemelt Marin Ciliccsel, de a szerb klasszis végül a negyedik szett rövidítésében megtörte horvát ellenfele makacs ellenállását.

A 19 ászt ütő, első adogatásainak 80 százalékát beütő Cilic rettentően megnehezítette Djokovics dolgát. Az első játszma rövidítésben (9–7) lett a horváté, mire a harmadik kiemelt két szoros játszmagyőzelemmel (7:5, 6:4) válaszolt.

A negyedik szettben a kitűnően küzdő Cilic meccslabdákról jött vissza, majd kikényszerítette az újabb tie-breaket, de itt már elfogyott az ereje és a koncentrációja: Djokovic nullára söpörte be a rövidítést, és továbbjutott a negyedik fordulóba.

Ellenfele az Australian Open döntősét, a francia Jo-Wilfried Tsongát kiverő Tommy Robredo lesz a tizenhat között. A májusi térdműtéte után első tornáján játszó Tsonga igazából nem tudta megnehezíteni a szoros első szett után spanyol ellenfele dolgát.

Három szoros játszma után a negyedikben lelőtte a pályáról a finn Nieminent az olimpiai ezüstérmes Fernando González: a chileinek végül két és fél órára volt szüksége a négyszettes sikerhez.

A nőknél Jelena Gyementyjeva nagyon simán lépte le a nyolc közé jutásért kínai ellenfelét, és már Patty Schnyder is a negyeddöntőben van, miután kemény meccsen legyőzte a szlovén Srebotnikot.

A pekingi olimpiai bajnok ellen a kínai Na Li gyakorlatilag magát végezte ki: három (!) nyerő ütés mellett 28 ki nem kényszerített hibát követett el, így mondhatni olcsón megúszta a 6:4, 6:1-es veréssel.

„Az első héten nem igazán éreztem a ritmust, de most elkezdtem jobban teniszezni. Már teljesen a US Openre tudok koncentrálni” – mondta a meccs után Gyementyjeva.

TENISZ, US OPEN

FÉRFI EGYES
3. FORDULÓ
Djokovics (szerb, 3.)–Cilic (horvát, 30.) 6:7, 7:5, 6:4, 7:6
F. González (chilei, 11.)–Nieminen (finn) 7:5, 6:4, 6:7, 6:1
Robredo (spanyol, 15.)–Tsonga (francia, 19.) 7:6, 6:2, 6:3

NŐI EGYES
NŐI EGYES
4. FORDULÓ
Gyementyjeva (orosz, 5.)–Na Li (kínai) 6:4, 6:1
Schnyder (svájci, 15.)–Srebotnik (szlovén, 28.) 4:6, 6:3, 6:3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik