A fenomenális David Ferrer kiütéssel diadalmaskodott Gasquet ellen

Vágólapra másolva!
2007.11.15. 14:05
A US Open idei elődöntőse, David Ferrer káprázatos teljesítménnyel, mindössze két játékot veszítve nyert Richard Gasquet ellen az Arany csoport utolsó fordulójában, ezzel az első helyen jutott a legjobb négy közé a férfi teniszezők évzáró Mesterek Kupáján. A spanyol klasszis sikerével honfitársa, a Roland Garroson háromszor győztes Rafael Nadalt „juttatta” a sanghaji elődöntőbe.
David Ferrer káprázatos teljesítménnyel nyert
Reuters
David Ferrer káprázatos teljesítménnyel nyert
David Ferrer káprázatos teljesítménnyel nyert
Reuters
David Ferrer káprázatos teljesítménnyel nyert

A hónapok óta kiválóan teljesítő Ferrer az előző két körben az esélyesebb Novak Djokovicsot és Nadalt is „elintézte”, így esélyesként várta a Gasquet elleni rangadót. A spanyol motivációját az is növelhette, hogy a csoportelsőségért lépett pályára, de arra valószínűleg maga sem számított, hogy élete egyik legjobb produkcióját nyújtja.

Pedig a francia teniszező még kiharcolhatta volna a továbbjutást, de lényegében már az első labdamenet kezdetén elveszítette esélyét. Ferrer ugyanis olyan játékot nyújtott, amelyre ritkán láhatunk példát, még a világelső Roger Federer sem sűrűn kerül ilyen „ihletett állapotba”.

A spanyol klasszist sokan a mezőny legjobb fogadójának és egyik legjobb erőnlétű teniszezőjének tartják, de most már kijelenthető, nem csak védekezésben számít klasszisnak. Ferrer azonnal brékelt, majd előnyét fokozatosan növelve jutott szettelőnyhöz

Gasquet ugyan mindent megpróbált, de nem tudott mit kezdeni ellenfele stílusával. Ferrer még a befuthatatlannak látszó ütésekre is elindult, és sokszor még pontot is ért el.

A második szett elején a francia teniszező picit megszorongatta riválisát, aki azonban tovább emelt a „fordulatszámon” és esélyt sem adott. Ferrer alapvonalról és a hálónál is káprázatos megoldásokat mutatott be, másoktól eltérően, rajta cseppet sem látszott, hogy a fárasztó idény végén jár a mezőny.

Ha a spanyol klasszis a folytatásban is megközelíti mostani teljesítményét, akkor meg is nyerheti a viadalt, noha még számos klasszis verseng az elsőségért.

MESTEREK KUPÁJA, ARANY CSOPORT

HARMADIK FORDULÓ
David Ferrer (spanyol, 6.) Ricahrd Gasquet (francia, 8.) 6:1, 6:1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik