Justine Henin állt az élre, Daniela Hantuchova nagyot lépett előre

Vágólapra másolva!
2007.03.19. 11:55
A múlt héten Indian Wellsben rendezték a legjelentősebb férfi és női tenisztornát, amelyen természetesen rajthoz álltak a klasszisok is. A nőknél a szlovák Daniela Hantucova nyert, a férfiaknál a spanyol Rafael Nadal diadalmaskodott. A szlovák klasszis öt év után nyert tornát, a spanyol salakmenő pedig tavalyi Roland Garros-sikere óta nem talált legyőzőre. Amíg a tornának köszönhetően a nőknél változás történt a világranglista élén is, addig a férfiaknál minden maradt a régiben.
Justine Henin ismét a világranglista élén
Justine Henin ismét a világranglista élén
Justine Henin ismét a világranglista élén
Justine Henin ismét a világranglista élén

Az előző, dohai tornán győztes belga Justine Henin azon ritka kivételek közé tartozott, aki nem mérette meg magát Indian Wellsben. Ennek ellenére bízhatott benne: „ütőt” ugyan nem fog a héten, számára optimális esetben azonban mégis átveheti a vezetést a világranglistán.

A belga optimizmusát az orosz Vera Zvonarjova támasztotta alá, aki a nyolcaddöntőben három játszmában verte honfitársnőjét, Marija Sarapovát.

Miután a búcsúzó tavaly veretlenül nyerte a tornát, így ő már csak veszíthetett, mégpedig duplán. A tornáról idejekorán elköszönt és a világranglistán is át kellett adnia a helyét.

Sarapova számára pünkösdi királyságnak bizonyult a mostani, hiszen a 2006-os évet világranglista-elsőként záró Henin csak azért szorult vissza mögé ideiglenesen, mert magánéleti problémákra hivatkozva – elvált férjétől - kihagyta az év első Grand Slam-versenyét.

Novak Djokovicsnak jól jövedelmezett a döntőbe jutás
Novak Djokovicsnak jól jövedelmezett a döntőbe jutás
Az Indian Wellsben tornagyőztes szlovák Daniela Hantuchova hat helyet lépett előre a ranglistán, ahol jelenleg a tizenkettedik helyen áll.

A legelőkelőbb helyen rangsorolt magyar teniszezőnő változatlanul Czink Melinda, aki öt helyet javítva a 112.

A férfiaknál meg nagyobb meglepetés született, mint a nőknél. Az első helyen kiemelt ugyanis nemcsak a végjátékhoz nem tudott érdemit hozzátenni, hanem magához a versenyhez sem. A svájci Roger Federer egyesben rögtön az első mérkőzésén kikapott, párosban is csupán egy kört ment, persze számára utóbbi aligha jelent igazi kihívást.

Federer előnye az ATP-ranglista első helyén azonban akkora, hogy a második helyezett spanyol Rafael Nadal tornagyőzelme ellenére is beláthatatlan távolságból követi őt. A svájci klasszis még betlije ellenére is meg tudta javítani a három hete immár saját maga által tartott rekordot és immár 164 hete áll megszakítás nélkül az első helyen.

Nadal az idei eredményeket összesítő ATP Race-ranglistán tizenegy helyet javítva már a negyedik, míg döntőbeli ellenfele, a 19 éves szerb Novak Djokovics a hagyományos ranglistán a 13-ról feljött a TOP 10 végére.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik