Sportrádió: „Összeszorítom a fogamat és csinálom a dolgomat” – Kónya Zsófia

Vágólapra másolva!
2022.03.17. 21:06
null
Kónya Zsófia fáradt lábakkal kezdte újra az edzést, de úgy érzi, kezd formába lendülni (Fotó: Micheller Szilvia, NS Archív)
Egyelőre nem dőlhetnek hátra rövid pályás gyorskorcsolyázóink. A pekingi olimpia után bő másfél hónappal még feladat vár rájuk: Kanadában a világbajnokságon szerezhetnek újabb érmeket. Mint Kónya Zsófia mondja, elgondolkodtató, mennyire szerencsés az egyébként sem rövid olimpiai idény végén vb-t rendezni, de mivel így történik, ő sem tehet mást, összeszorított foggal megpróbálja kipréselni magából a maximumot.

 

 

„Egyébként is késői világbajnokság lett volna, most pedig még három héttel kijjebb tolták, így nagyon-nagyon kései lett – mondta a Sportrádióban Virányi Zsoltnak Kónya Zsófia, a 2022-es téli olimpián bronzérmet szerző vegyes váltó tagja az április 8. és 10. között Kanadában rendezendő világbajnokságról. – Szerintem nem volt még soha olyan, hogy mi áprilisban versenyezzünk még. Ez kihívást jelent – újból formába kell lendülni, összekapni magunkat, mennek az edzések. (…) Nagyjából egy hetünk volt pihenni az olimpia után. Nagyon gyorsan eltelt, s azóta igazából edzésben vagyunk.”

Kónya szerint elgondolkodtató, mennyi értelme van az olimpiai években vb-t rendezni, ám mivel erről nem ő dönt, ezért összeszorítja a fogát és megpróbálja kipréselni magából a maximumot a már így is maratoni hosszúságúra nyúlt évad hajrájában.

„Egy olimpiai szezonban világbajnokságot tartani elég nehéz a versenyzőknek, erre fel kell külön készülni – van, aki szereti, van, aki nem. Igazából nincs választás, úgy vagyok vele, ez is egy plusz lehetőség, bármennyire is nehéz és fárasztó, összeszorítom a fogamat és csinálom a dolgomat.”

Mint mondja, a legnehezebb talán az volt a rövid pályás gyorskorcsolyázók számára, hogy a rövid szünet miatt igazán meg sem ünnepelhették a pekingi sikereket.

„Elég nehéz volt az első egy-két hét. Igazából nem is volt időnk megünnepelni azt a bronzérmet. Talán ezért volt a legnehezebb. Illetve eléggé leszívott minket az a jó pár hét kint az olimpián, no meg az egész idény… Így fáradt lábakkal és fáradt fejjel vágtunk bele az edzésekbe. De most már úgy érzem, kezdek visszaszokni a jégre, kezdem visszanyerni a formámat” – összegezte a felkészülés eddigi szakaszát Kónya Zsófia.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik