CS. B., MTI 2022.03.21 10:13 Frissítve: 2022.03.21 12:08

Műkorcsolya: befejezte pályafutását az olimpiáról lemaradt Magyar Márk

A pekingi téli olimpiáról balszerencsés körülmények között, koronavírus-fertőzés miatt lemaradt Magyar Márk műkorcsolyázó már a világbajnoki szereplést sem vállalta és befejezte pályafutását – számolt be róla az MTI.

 

Befejezte pályafutását Magyar Márk (Fotó: Getty Images)

 

A magyar sportoló Chtchetinina Iouliával az oldalán nagyszerű teljesítménnyel a 6. helyen végzett a januári Európa-bajnokságon, az olimpián viszont nem indulhatott el, miután a helyszínre érkezve pozitív lett a vírustesztje. A 31 éves korcsolyázó a kínai fővárosban úgy nyilatkozott, hogy egy élet munkája veszett oda a fertőzés miatt, majd már Budapesten, a Magyar Korcsolyázás Napján az MTI-nek azt mondta, még nem tudta teljesen feldolgozni a történteket, tervei viszont nem változtak az események hatására, azaz a szezon végén visszavonul, de hogy indul-e a márciusi világbajnokságon, akkor még nem tudta megmondani.  

Ezzel kapcsolatban Vardanjan Gurgen, a magyar szövetség műkorcsolya szakági sportigazgatója hétfőn az M4 Sport Sporthíradójában elárulta, sokat beszélgettek Magyarral és párjával a vb-szereplés lehetőségéről, ám végül nem vállalták a részvételt.

„Márk és Juli úgy döntöttek, a világbajnokságon nem vesznek részt, így az Európa-bajnokság volt az utolsó szereplésük együtt” – mondta a szakember, aki megerősítette, hogy Magyar Márkot nagyon megviselték a történtek, mert nagyon sokat dolgozott az olimpiai szereplésért. Chtchetinina a jövőre vonatkozóan párt keres magának.

A franciaországi Montpellier-ben szerdán kezdődik meg a világbajnokság, melyen a magyar színeket a női mezőnyben Láng Júlia, a férfiaknál Vlasenko Aleksandr, jégtáncban pedig az Ignateva Mariia, Szemko Danyiil Leonyidovics kettős képviseli.  

2023.03.14 19:40:49

Téli sportok nemzetisport.hu

Stefan Kraft és Manuel Fettner állhatott még dobogóra az 1994-es téli olimpia helyszínén.

2023.02.26 08:45:40

Téli sportok nemzetisport.hu

Az európai ifjúsági olimpiai fesztiválon szuper-G-ben diadalmaskodott, s írt sporttörténelmet.

2023.02.19 14:55:04

Téli sportok nemzetisport.hu

A norvég Johannes Thingnes Bö a hetedik érmét is begyűjtötte Oberhofban.

2023.02.05 12:18:21

Téli sportok nemzetisport.hu

A vk-győzelmek örökranglistáján utolérheti az utolérhetetlennek gondolt Ingemar Stenmarkot.