Szocsi 2014: hétfőn adják át a mieinknek a NOB-ösztöndíjat

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.02.05. 12:53
Tíz magyar sportoló veheti át hétfőn a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) által biztosított, hivatalos elnevezése szerint a „2014. évi szocsi olimpiai sportolói ösztöndíjat" Budapesten.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) keddi tájékoztatása szerint Miklós Edit, Berecz Anna, Farkas Norbert és Kékesi Márton alpesi síző, Heidum Bernadett, Keszler Andrea, Darázs Rózsa és Knoch Viktor rövid pályás gyorskorcsolyázó, valamint Gyarmati Anna hódeszkás és Szőcs Emőke sífutó részesül ösztöndíjban, amelyet a NOB a nemzetközi sportági szövetségekkel folytatott egyeztetéseket követően, a MOB felterjesztése alapján ítélt oda.

A támogatást csak olyan sportoló kaphatta meg, aki pályafutása során még soha nem követett el doppingvétséget. A tavaly nyári londoni olimpia előtt 30 magyar versenyző részesült ösztöndíjban, közülük 23-an kijutottak a játékokra, ahol egy arany-, két ezüst- és egy bronzérmet szereztek.

Az ösztöndíjak átadásán Borkai Zsolt MOB-elnök mellett Szabó Bence főtitkár és Fábián László sportigazgató is részt vesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik