Három pont, megezmegaz

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2012.12.18. 19:12
Vasárnap megnyertünk egy nagyon kemény meccset, méghozzá úgy, hogy kifejezetten jól védekeztünk és egész sok helyzetet alakítottunk ki. A Swansea...

Vasárnap megnyertünk egy nagyon kemény meccset, méghozzá úgy, hogy kifejezetten jól védekeztünk és egész sok helyzetet alakítottunk ki. A Swansea persze játszott hétközben egy kupameccset, tehát eleve fáradtabbak lehettek mint a mieink - de a Villának is pont annyi ideje volt a regenerálódásra, mint Laudrup csapatának, és a birmingham-iek viszonylag simán hozták az idegenbeli győzelmet a rákövetkező bajnokijukon. A Swansea úgy tűnt minden eddiginél defenzívebb tervvel készült lesokkolni bennünket - ebben minden bizonnyal van is valami, de nem lehetett nem észrevenni, hogy Sandro-ék mennyire intenzíven alkalmazták a letámadást a meccs nagy részében. Egyetlen lövés sem találta el Lloris kapuját - ennél nagyobb dicséret nem érheti a mezőnyjátékosokat! Mi ellenben tizenhatszor (16x!!!) késztettük védésre Tremmelt - ehhez képest az egyetlen gól eléggé nudli arány. De szerencsére most ez az egy is elég volt.Vasárnap megnyertünk egy nagyon kemény meccset, méghozzá úgy, hogy kifejezetten jól védekeztünk és egész sok helyzetet alakítottunk ki. A Swansea persze játszott hétközben egy kupameccset, tehát eleve fáradtabbak lehettek mint a mieink - de a Villának is pont annyi ideje volt a regenerálódásra, mint Laudrup csapatának, és a birmingham-iek viszonylag simán hozták az idegenbeli győzelmet a rákövetkező bajnokijukon. A Swansea úgy tűnt minden eddiginél defenzívebb tervvel készült lesokkolni bennünket - ebben minden bizonnyal van is valami, de nem lehetett nem észrevenni, hogy Sandro-ék mennyire intenzíven alkalmazták a letámadást a meccs nagy részében. Egyetlen lövés sem találta el Lloris kapuját - ennél nagyobb dicséret nem érheti a mezőnyjátékosokat! Mi ellenben tizenhatszor (16x!!!) késztettük védésre Tremmelt - ehhez képest az egyetlen gól eléggé nudli arány. De szerencsére most ez az egy is elég volt.

VERTONGHEN

SuperJan volt a meccs embere, ehhez kevés kétség férhet, de inkább semennyi. Nagyszerűen vezette a védelmet és megmutatta, hogy a jobb, tehát rosszabb lábával is ki tudja lőni kapásból a hosszú alsót. Illik elmondani, hogy Walker szabadrúgásának pillanatában icipici lesen volt Jan, de elvileg egy hazai fejről került elé a labda, tehát talán még akár szabályosnak is nevezhetjük a találatot. Mellesleg hivatalosan ez volt jövendőbeli kapitányunk első PL-gólja - valami agyament FA-csinovnyik elvette tőle a United elleni szólóját, mivel Evans kezéről pattant az egyébként is kapura tartó lövés a hálóba. Ekkora genyóságot.

Vertonghen mellett Gallas is kifejezetten jól robotolt - emlékszem olyanra, hogy a Swansea térfelén vette el De Guzmántól a labdát, és még csak nem is adta el azon nyomban! Gondolom mindannyian emlékszünk a hosszabbításból egy utólag jelentéktelennek minősíthető jelenetre - veszett Swansea beadás pattog Lloris felé, vendégjátékos sehol a közelben, Gallas azonban nem méri fel kellőképpen a szitut és szögletre tisztáz... nem is kérem, hogy tegyétek fel a kezeteket, ha biztosra vettétek, hogy a felesleges szögiből kiegyenlít a Swansea - egyrészt nem látlak titeket, másrészt annyira tökéletesen sorsszerű lett volna, ha Caulker távollétében ezúttal Gallas miatt kapunk gólt az utolsó percben. De megúsztuk. Persze nem vagyok biztos abban, hogy Lloris szólt, mivel most nem lehetett hallani a tévén keresztül. No meg az első félidőben volt a indítás amire Lloris nem a legjobb ütemben jött ki, és akkor épp azt mutatta a csatárral a hátán lóhalálában visszaügető Gallas-nak, hogy rúgja csak ki a labdát ahova tudja, ne kísérgesse hazafelé.

(Caulker pihentetése egyébként nagyon jó húzás volt AVB-től szerintem - ráfér a pihi a srácra, és meggyőződésem, hogy mind ő mind a csapat jól jár vele. Ja, és még valami: AVB egy interjúban meccs előtt megemlítette, hogy mivel próbálja megakadályozni a meccs végi koncentráció-vesztést! Az edzéseken progresszív módon fokozatosan egyre komplikáltabb feladatokat végeztet a srácokkal a nap vége felé, hogy rutinná váljon náluk, hogy játékpercek elteltével nem lankadhat a figyelmük. Nem rossz, mi? Lehet, hogy semmi köze nem volt ahhoz, hogy most nem kaptunk gólt a végén, de ettől függetlenül a puszta tény, hogy nem kaptunk gólt növelheti az edző tekintélyét a játékosok szemében, ami már önmagában pozitív fejlemény.)

Naughtont eléggé szemét módon szidtam meccs közben, mert jó néhány támadásunk elment rajta, holott a fő feladatát, a védekezést nagyon kompetensen megoldotta - annak ellenére, hogy megint balbunkóban kellett helyt állnia. Walker a saját posztján játszott és általában dicséret illeti az ő munkáját is - extra buksisimogatás jár azért a földöntúli bombáért aminél erősebbet én még nem láttam. Szerintem Tremmel elugrott volna előle, ha le tudta volna reagálni - a visszajátszásból jól látszik, hogy megmozdulni is alig volt ideje a 30 méteres röppálya tartama alatt és a válláról pattant ki a lövés. Persze volt a második félidőben egy kontra amikor sokkal közelebbről, egy sokkal könnyebb labdát 7 méterrel küldött mellé-fölé... no meg a meccs legvégén a hírhedt Lloris contra Michu karambolnál miatta nem volt lesen három wales-i támadó... de talán csak ez a kettő idegesítő hibája volt vasárnap, tehát well done!

Akiket még külön megdicsérnék: Townsend és Siggy - mindketten nagyon jól szálltak be. Andros-tól egyetlen rossz megoldásra sem emlékszem - jókra annál inkább! Megkockáztatnám, hogy most jobban mozgott mint Lennon. Siggy pedig adott egy potenciálisan mindent eldöntő gólpasszt Defoe-nak, aki sajna kihagyta a meccs legnagyobb helyzetét. Ja, és Scottie-t is újra láthattuk pár perc erejéig - és egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy az ő jelenléte is közrejátszott abban, hogy most kihúztuk a végét. Óh, és majd elfelejtettem: Jake akkor is tud fölösleges sárgát kapni, amikor egy percet sem játszik. Bár Flores tombolását látva annyira nem meglepő, hogy nem tudta visszafogni magát Livermore - mellesleg csak békíteni ment, és tényleg nem kakaskodott.

BUMM!

Ha már említettük a Lloris-t és Michut - eléggé nagy hülyeséget csinált Mike Dean azzal, hogy nem állította meg a játékot. Értem én, hogy ziccerben törtünk kapura az eset után azonnal, de azért ilyen szituban nem kell nagyon mérlegelni... a srác aligha szimulált, és az ütközés olyan erejű volt, hogy a környéken lévő Spurs-játékosok mind leálltak és a pad felé integettek. Lloris saját bevallása szerint eléggé beszart, hogy Seagal stílusban felkarral ölt embert. Laudrup is teljes joggal hőzöngött meccs után - bár Schumacher Battiston elleni köztörvényes bűntettével nem kellett volna összehasonlítani az ütközést. Különösen azért, mert a Swansea edzője egy mondattal később kifejtette, hogy szerinte sem történt szabálytalanság vagy durvaság - a referált 1982-es esetért meg nemhogy kiállítás, de börtön járt volna.

Townsendet nem hibáztatnám, hogy nem állt meg - Laudrup sem tette, sőt ismételgette, hogy a Spurs semmi rosszat nem csinált. Andros elég messze volt az esettől, és ahogy hozzá került a labda már fordult is Tremmel kapuja irányába. (Viszont nem bántam, hogy nem ment be a ziccer.) Chico Flores-t azonban, aki az eset után tömegverekedést próbált provokálni illeti némi anyázás - ugyanis lehet, hogy az ő tíz perccel azelőtti színészi alakítása is szerepet játszott Dean nyugodtságában. Gusztustalan volt, ahogy sikoltozva fetrengett a földön, hogy két percen belül, ápolás nélkül visszaszaladjon a pályára. A valódi sérüléseket szenvedő játékosoknak is ártanak a Flores-hez hasonló primadonnák. (Egyébként Michunak szerencsére végülis nem esett baja.)

PONTOK

Nehezen jött össze, de zsebben a három pont. Nagyon nehéz volt, nagyon jól védekezett a Swansea, ahogy AVB megjegyezte még Michu is többet volt a saját tizenhatosa környékén mint a miénken. Ennek ellenére, ha Defoe jobb lábbal kel fel reggel mesterhármast is szerezhetett volna (de két ziccere legalább volt). Nem hiányzik a formahanyatlás - kiváltképp, hogy Adebayor a combját masszírozva battyogott le az utolsó negyedórában. (Jól küzdött a togo-i egyébként, most nem lehetett lustulásért szidni.) A középpályáról úgy általában mindenkinek jár a vállveregetés - Lennon nem sziporkázott, de a meccs nagy részében tömörülő Swansea ellen nem volt sok helye. (Az első félidőben viszont olyan walcottosan abszurd helyről passzolta csínbe lövés helyett... bízz magadban Azza! Öt méterről könnyebb gólt lőni mint tizennyolcról.)

A 61%-os labdabirtoklás brutál egy adat a Swansea ellen - ahogy a 24 kapura lövés sem piskóta. Utóbbi szám egyébként jóval látványosabb meccset sejtet mint amilyen valójában volt. De sebaj, ezúttal nem rajtunk múlt a szépség, mi megtettük a magunkét, és meg is lett a jutalmunk. Visszatértünk a negyedik helyre. Azonos pontszámmal az egy meccsel kevesebbet játszó, a hétvégén az idei harmadik kupadöntőjét vesztő Abra-bandával. AVB és Jan is kihangsúlyozta, hogy borzasztóan szoros a mezőny, és még a tizenkettedik helyezett Pool is marha közel van pontszám tekintetében. Messze van még az út vége, de azért most öröm a tabellára nézni.

ÁTIGAZOLÁSOK

Messi 2018-ig hosszabbított a Barcánál, szóval januárban lehet, hogy még nem jön. De lehet, hogy csak az árát akarják feltornászni...

COME ON YOU SPUUUUURRRRRRSSSSSSS!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik